Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKT STUDENATA FINANCIJSKOG KLUBA

Konferencija 'Jednostavno o euru': Cilj je informiranje građana na jednostavan i shvatljiv način

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
18.03.2021.
u 13:36

Ideja se stvara zahvaljujući voditelju skupine, dok cjelokupan smjer projekta i dalje ostaje jedna velika nepoznanica

Prije nešto više od devet mjeseci, projektna skupina specijalizirana za makroekonomska kretanja unutar studentske udruge Financijski klub započinje raditi na svom novom projektu čije je ime u tom trenutku bilo nepoznato.

Ideja se stvara zahvaljujući voditelju skupine, dok cjelokupan smjer projekta i dalje ostaje jedna velika nepoznanica. Vođeni činjenicom o niskoj informiranosti građanstva oko tematike uvođenja eura kao službene valute u RH, članovi Financijskog kluba započinju s pisanjem članaka s namjerom mijenjanja navedene činjenice. Kao glavnu nit vodilju u projektu navode jednostavnost i shvatljivost članaka te upravo iz tog proizlazi naziv #jednostavnooeuru.

Od početne faze projekta mnoge su se stvari promijenile. Glavno ekonomsko pitanje u bliskoj budućnosti više nije uvođenje eura već bitka s reperkusijama COVID-19 pandemije. Iako danas ne brojimo dane do eura već broj novozaraženih i dalje ostaje od presudne važnosti pričati o ovoj temi te je široj javnosti prezentirati na jednostavan i razumljiv način.

S ciljem ispunjavanja te misije, pišu se članci podijeljeni u tri dijela; “Dvije tri riječi o ekonomskoj teoriji”, “Priča o povijesti” i “Vrli novi svijet”.

Sve navedeno predstavljeno je kroz prizmu ambicioznih studenata s interesom za makroekonomiju, a kako bi čuli vrhovne ekonomske stručnjake i njihova viđanja i objašnjavanja procesa koje su i sami inicirali, pratite istoimenu konferenciju 19.3. s početkom u 10:00 sati preko Facebook i YouTube stranica Financijskog kluba.

Kao sudionike panela valja istaknuti guvernera HNB-a Borisa Vujčića, ministra Tomislava Ćorića, savjetnika predsjednika za ekonomiju Velibora Mačkića, predsjednika uprave HANFA-e Antu Žigmana, posebnog savjetnika predsjednika Vlade za ekonomska pitanja Zvonimira Savića te analitičare Vuka Vukovića, Velimira Šonju i druge.

 

Uvode se besplatne COVID putovnice

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije