Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETRINJA

Nove investicije i novi zaposleni u gradu koji najviše izdvaja za gospodarstvo

U pogonima nekadašnje stolarije tvrtka Tenaco grupa otvorila je tekstilni pogon
Foto: Nikola Ćutuk/Pixsell
1/7
10.10.2019.
u 13:31

Petrinja s 3.000 kuna mjesečno sufinancira svakog novozaposlenog tijekom godine dana, a daje i cijeli niz drugih poticaja što donosi i rezultate

Prema podacima Ministarstva financija Petrinja je dvije godine zaredom hrvatski lider među gradovima u izdvajanju proračunskih sredstava za poticanje poduzetništva i gospodarstva. Petrinja s 3.000 kuna mjesečno sufinancira svakog novozaposlenog tijekom godine dana, a daje i cijeli niz drugih poticaja što donosi i rezultate.

U prostorijama bivše petrinjske Stolarije tako je otvoren izdvojeni pogon tvrtke Tenaco grupa iz Zagreba u kojem je posao našlo 15-ak žena.

– Imamo pogon na zagrebačkom Žitnjaku i ovdje smo odučili doći nakon odlične potpore gradske uprave. Sve što smo dogovorili, brzo je bilo i odrađeno, a s Petrinjom imamo veće planove. Do kraja godine uz dodatne investicije  u strojeve i tehnologiju zapsolit ćemo još 15-ak radnica – rekao je jedan od osnivača Tenaco grupe Mladen Beljo istaknuvši kako su do sada uložili oko 300.000 kuna, no investicije slijede i u narednom razdoblju.

Tvrtka se bavi proizvodnjom medicinske odjeće, posteljnog rublja, gastro odjeće i odjeće za potrebe hotela. Upravo će to i proizvoditi u prostoru donedavno devastirane Stolarije koju je donedavno bila u gradskom vlasništvu. Tenaco grupa partner je i u drugoj trvtki koja otprije godinu dana djeluje u istom prstoru. Riječ je o pogonu za obradu i lakiranje parketa, u koju je do sada uloženo 3 milijuna kuna.

– Ovi strojevi su strojevi za brušenje i lakiranje, visokokvalitetno lakiranje medijapana i masiva. Radimo i namještaj po mjeri i tu se radi više o opremanju ustanova i raznih bolnica i slično. To nam je prvi korak. Sada bi na tu investiciju trebali nadovezati još neke investicije od još toliko i planiramo zapošljavanje od 10 do 15 ljudi. Sada nas je trenutno pet, a unutar sljedeće godine planiramo nova zapošljavanja – ističe Mario Franjko iz Lukas dizajna.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović smatra kako ove investicije nisu došle slučajno u Petrinju.

– Mi kao Grad ćemo i dalje usmjeravati novac iz proračuna prema onima koji pune taj proračun, a to su poduzetnici koji zapošljavaju. Smatram da ova investicija daje sigurnost, ali smatram i da ovim i svim poduzetnicima treba reći hvala. Danas treba biti hrabar, odvažan, moraš biti stručan, moraš imati ideju, ta ideja mora biti ostvariva. Oni su ostvarili ovu ideju u Petrinji i mislim da oni mogu biti dobar primjer da to što je Petrinja prva u Hrvatskoj po izdvajanju za malo i srednje poduzetništvo, nije slučajnost – rekao je Dumbović.

Petrinja bi uskoro trebala dobiti još jednu veću investiciju jer u Poslovnoj zoni u Mošćenici tvrtka Palavra iz Travnika, specijalizirana za proizvodnju furnira, gradi novu tvornicu koja će zaposliti stotinjak radnika. Investicija je to od oko 10 milijuna eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije