Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biramo izvrsnost

Glasujte za najboljeg gospodarstvenika i gospodarski događaj godine!

Poduzetnik
Foto: Thinkstock
1/12
31.10.2017.
u 10:45

Titulu Gospodarstvenika i Gospodarskog događaja godine ponijet će najuspješniji 
i najjači, oni čije poslovanje ili utjecaj utječu na gospodarsku i društvenu klimu

Poslovni dnevnik i Večernji list i ove godine dodjeljuju najprestižnije poslovne nagrade u zemlji. Titulu Gospodarstvenika i Gospodarskog događaja godine ponijet će najuspješniji i najjači gospodarstvenik i događaj u Hrvatskoj, čije poslovanje ili snažan utjecaj presudno utječu na gospodarska kretanja u zemlji, ali i mijenjaju ustaljenu gospodarsku i društvenu klimu.

A nominirani su za gospodarstvenika godine: Željko Kukurin – Valamar Riviera, Robert i Silvio Kutić – Infobip, Željko Pavlin – HS produkt, Marko Pipunić– Žito i Mate Rimac – Rimac Automobili.

Poduzetnik
1/5

U konkurenciji za gospodarski događaj godine nominirani su: donošenje i provedba Lex Agrokor, pad udjela javnog duga u BDP-u, početak realizacije LNG terminala, odobrenje sredstava EU za Pelješki most i rezultati ovogodišnje turističke sezone.

Poduzetnik
1/5

Pri nominaciji kao i pri izboru žiri se vodio prema pet osnovnih kriterija: izvrsnost u poslovanju, natprosječni poslovni rezultati, uspješan investicijski projekt, otvaranje novih radnih mjesta te izvozni uspjeh. Odabranih pet gospodarstvenika i događaja bit će ponuđeni na glasanje čitateljima Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika. Oni s najviše glasova će ponijeti titulu najboljih.

Čitatelji obiju novina i stručni žiri lani su izabrali identično – za gospodarstvenika godine proglašen je predsjednik Uprave Adris Grupe Ante Vlahović, a gospodarski događaj godine bio je rast BDP-a. Evo što su projektu Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista izjavili ugledni poslovni ljudi i naši partneri.

– Hrvatska elektroprivreda uspješno nastavlja vrijednu tradiciju elektroprivredne djelatnosti na tlu Hrvatske dulju od 120 godina. HEP grupa je jedna od najznačajnijih hrvatskih kompanija te je s godišnjim ulaganjima od 2,5 milijarde kuna snažan pokretač ukupne ekonomske aktivnosti u Hrvatskoj.
Vizija je HEP-a da postane regionalni energetski lider koji će razvojno-istraživačkim procesima, fokusiranima na buduće potrebe korisnika, u suradnji s domaćim i međunarodnim institucijama i kompanijama, razvijati tehnološke mogućnosti, konkurentske prednosti i inovativne poslovne modele.
Tu viziju možemo ispuniti samo u sinergiji s partnerskim tvrtkama – svojim kupcima i dobavljačima, te smo zato snažno zainteresirani za razvoj korporativnog upravljanja i kvalitetu menadžerskih praksi u hrvatskom gospodarstvu.
Zbog toga s ponosom podržavamo projekt Gospodarstvenik godine, koji kroz odavanje priznanja najboljim hrvatskim poslovnim ljudima promiče i izvrsnost u hrvatskom gospodarstvu – kaže Perica Jukić, predsjednik Uprave HEP-a.

- Tržišne okolnosti stalno se mijenjaju, no INA bilježi stabilnost i rast. Upravljamo najvećom moderniziranom maloprodajnom mrežom u Hrvatskoj, a naš veleprodajni udio je stabilan, kao i izvoz naftnih derivata. Raste domaća proizvodnja nafte, ali i plina na kopnu. Financijski smo stabilni i među vodećim smo hrvatskim ulagačima, posvećeni istraživanju i proizvodnji s ciljem obnove rezervi, dok je Postrojenje za obradu teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka naš projekt za budućnost, vrijedan oko tri milijarde kuna. Najveći smo hrvatski izvoznik već godinama, a upravo taj projekt donosi nove izvozne prilike. Istovremeno, želimo i dalje biti kvalitetan partner zajednici, poželjan poslodavac i faktor društveno odgovornost poslovanja u Hrvatskoj. Nedavno smo proveli sveobuhvatne organizacijske promjene te ćemo se još kvalitetnije fokusirati na potrebe kupaca, razvoj novih usluga i na nove biznise. Naime, s obzirom na činjenicu da globalna industrija nafte i plina prolazi kroz razdoblje intenzivne transformacije, u Ini smo prepoznali potrebu za prilagodbom tim promjenama kroz širenje područja rada kompanije. Iza našeg uspjeha stoji puno znanja, rada i energije te sam uvjeren sam kako ćemo i u godinama koje slijede o Ini govoriti kao o vodećoj hrvatskoj kompaniji, no vesele nas i
uspjesi drugih. S obzirom na sve to, sasvim je prirodno da budemo uključeni u inicijativu izbora najuspješnijeg gospodarstvenika i gospodarskog događaja godine - kaže predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott.

– Na IEDC-Poslovnoj školi Bled ponosni smo da možemo biti dio izbora Gospodarstvenika godine Hrvatske. Takva priznanja uspješnim i zaslužnim čelnicima su važna za razvoj menadžmenta u cijeloj regiji. IEDC se već više od 30 godina trudi da odgaja odgovorne i dobre menadžere koji će pozitivno utjecati na razvoj biznisa u dobrobit cijele države i regije. Do danas je našu školu pohađalo više od 900 uspješnih hrvatskih lidera koji mijenjaju Hrvatsku na bolje – izjavila je prof. dr. Danica Purg, direktorica i dekanica IEDC-Poslovne škole Bled.

– Projektima obnove i modernizacije željezničke mreže HŽ Infrastruktura nastoji dati svoj doprinos razvoju prometnog sektora, što je jedan je od ključnih preduvjeta za rast gospodarstva. Trenutno je naša tvrtka nositelj najvećih infrastrukturnih poslova u RH, a u sklopu velikog investicijskog ciklusa slijede i ostali projekti kojima je cilj tehnološki unaprijediti željeznički sektor. Dugoročno će projekti koje provodimo zasigurno imati utjecaj na ukupni gospodarski razvoj, a također i tijekom provođenja pridonose rastu BDP-a jer su inicijator aktivnosti povezanih gospodarskih grana, u prvom redu građevinskog sektora i željezničke industrije. Stoga, HŽ Infrastruktura pozdravlja organizaciju događanja koja promoviraju uspješne primjere iz gospodarstva i potiču pozitivnu društvenu klimu – kaže Ivan Kršić, predsjednik Uprave HŽ Infrastruktura.

 

Putem obrasca za prijavu dajte svoj glas jednom od nominiranih gospodarstvenika i gospodarskih događaja godine uz kratko obrazloženje. Dva najbolje argumentirana odabira osvajaju nagrade. Prva nagrada je smartphone Cat S60 dual SIM, a druga nagrada je tablet Mytab P101 Glasovanje traje do 30. studenog.

Sretni dobitnici su: 
1) Mislav Firi, Osijek - Smartphone Cat S60 dual SIM
2) Jelena Rajčić, Šibenik - Tablet Mytab P101

Čestitamo!

 

Komentara 8

Avatar Zgubider.
Zgubider.
18:20 31.10.2017.

Mislim da bi titulu gospodarstvenika godine ipak trebao dobiti Ivica Todorić! Da bi mogao upropasti firmu sa 60000 zaposlenika, sa vlastitom proizvodnjom, maloprodajom i počekom plaćanja od 90 dana vanjskim dobavljačima, moraš stvarno imati posebna znanja i sposobnosti.

DJ
djakputnik
20:56 31.10.2017.

Ne igrajte se sa takvim stvarima. Jer svatko tko bude proglašen poduzetnikom godine, najkasnije za godinu - dvije završi u Remetincu.

Avatar Vjerodostojna
Vjerodostojna
12:47 01.11.2017.

Tko to bira gospodarstvenika godine? Oni koji su sve ove godine "birali" Todorića i njegove dupe_lisce? FUJ GADITE MI SE.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije