Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Operativna dobit 1,3 mlrd.

Njemački softverski div SAP sa snažnim rastom neto dobiti u trećem kvartalu

Foto: Reuters
19.10.2017.
u 14:54

"Rast bilježimo u svakom kutku poslovanja i to je razlog zašto ponovno podižemo procjene za cijelu godinu", kazao je SAP-ov izvršni direktor Bill McDermott, prema priopćenju.

Njemačka softverska grupa SAP danas je objavila snažne rezultate poslovanja u trećem kvartalu i dodatno poboljšane procjene poslovnih rezultata za cijelu 2017. godinu, dobrim dijelom zahvaljujući poslovanju u 'oblaku'. 

Neto dobit najvećeg europskog proizvođača softvera u tromjesečnom je razdoblju od srpnja do rujna 2017. prema istom razdoblju lani uvećana za 37 posto, na 993 milijuna eura.

Operativna dobit porasla je za 19 posto, na 1,3 milijarde eura, zahvaljujući 4-postotnom rastu prihoda, na 5,6 milijardi eura, ponajprije zbog većih prihoda u dijelu poslovanja sa SAP-om glavnom platformom S/4 HANA i uslugama poslovanja u 'oblaku'.

Prihodi od usluga u 'oblaku' poskočili su 22 posto, na 937 milijuna eura, no taj poslovni segment još je uvijek relativno malen u usporedbi sa SAP-ovim segmentom softverskih licenci i usluga podrške, zaslužnim za 3,7 milijardi eura prihoda u trećem kvartalu, jedan posto većim u usporedbi s godinom ranije. 

"Rast bilježimo u svakom kutku poslovanja i to je razlog zašto ponovno podižemo procjene za cijelu godinu", kazao je SAP-ov izvršni direktor Bill McDermott, prema priopćenju.

Grupa je već u srpnju poboljšala procjene za cijelu godinu nakon objave snažnih rezultata poslovanja u drugom tromjesečju. 

U SAP-u za 2017. godinu sada predviđaju rast prihoda na 23,4 do 23,8 milijardi eura, s 22,1 milijarde u godini ranije. Time je dosadašnja procjena podignuta za 100 milijuna.

Operativna dobit trebala bi biti u rasponu od 6,85 milijardi do sedam milijardi eura, nasuprot 6,6 milijardi eura u 2016. godini.

Iz njemačke grupe također poručuju da će nastaviti s planiranim otkupom dionica u iznosu 500 milijuna eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije