Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Softverski div

Njemački SAP ostvario čak 720 milijuna eura neto dobiti

SAP Now Zagreb
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
19.07.2018.
u 14:31

Izvršni direktor SAP-a Bill McDermott podigao je prognoze o poslovanje te kompanije u cijeloj 2018.

Njemačka softverska tvrtka SAP u četvrtak je izvijestila da je u drugom ovogodišnjem tromjesečju poslovala s neto dobiti od 720 milijuna eura, što je 8 posto više nego u istom razdoblju lani te je podigla prognozu dobiti za cijelu godinu.

Ta tvrtka sa sjedištem u Walldorfu izvijestila je i da joj je operativna dobit porasla za 13 posto, na 1,04 milijarde eura, uz prihod od 6 milijardi eura ili 4 posto viši.

Prodaja SAP-ovih usluga računalnog oblaka - za koje kupci plaćaju redovnu pretplatu za pohranu i obradu podataka na svojim računalima – zasjenila je ostale prihode, ojačavši 30 posto na godišnjoj razini, na 1,2 milijarde eura.

Izvršni direktor SAP-a Bill McDermott podigao je prognoze o poslovanje te kompanije u cijeloj 2018. Sada očekuje da će SAP ostvariti rast ukupnih prihoda prilagođenih valutnim promjenama za 6 do 7,5 posto, na između 24,98 i 25,3 milijarde eura.

Istodobno, neto dobiti trebala bi porasti između 9 i 11 posto, na 7,4 do 7,5 milijardi eura.

Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti

SAP Now Zagreb
1/10
Ključne riječi

Komentara 1

MV
Mijat vrdoljak
16:59 19.07.2018.

Ak ko niste znali vlasnik SAP- je ujedno i vlasnik Kramarićevog Hofenheima gospodin Hopp

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije