Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskoro će preuzeti Bugatti

Njemački mediji: Rimac izlazi na burzu. Rimac automobili: Razmatramo različite mogućnosti

Mate Rimac predstavio Neveru: Ovaj  auto pomiče granice
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
16.06.2021.
u 17:31

Manager Magazin nije naveo gdje bi se IPO trebao održati, no to sigurno neće biti hrvatska burza

Proizvođač električnih hiperautomobila i pogonskih sustava za električne automobile, Rimac Automobili u idućoj godini izlaze na burzu, izvijestio je u srijedu Manager Magazin, a prenijela agencija Reuters, dok iz Rimca za Hinu kažu da još nije donesena odluka u kojem smjeru će se ići.

Navodeći izvore upoznate sa situacijom, taj časopis je objavio i kako kompanija cilja izlaskom na burzu postići valuaciju od otprilike 5 milijardi eura.

Zajedno s Porscheom, koji je u ožujku uložio u Rimac Automobile 70 milijuna eura i time povećao svoj udio u vlasništvu te tvrtke na 24 posto, uskoro će preuzeti Bugatti. Kako piše Manager Magazin, Rimac će pritom preuzeti 55 posto dionica, a Porsche 45 posto.

Iz Rimac Automobila, pak, za Hinu kažu kako rade na strateškom partnerstvu s Bugattijem, ali da zasad ne mogu ništa o tome komentirati.

Na upit u vezi inicijalne javne ponude dionica na burzi, kažu da razmatraju različite mogućnosti no da još nije donesena odluka u kojem smjeru će se ići.

VIDEO Pojavila se snimka kako auto Mate Rimca, Nevera, juri 248 km/h po zagrebačkoj obilaznici

Ključne riječi

Komentara 11

PP
Pucvala_premium.2
19:06 16.06.2021.

5 milijardi , nisu vrijedile sve ostale industrijske firme u Hrvatskoj i to 91 god , za 5 milijardi bi se dobilo INu Hep koncar brodogradilista , Janaf , Duro , TLM , i sve luke i zracne luke , pitanje je zasto nismo brodogradnju privatizirali , a novac ulozili da imamo bar 10 Rimaca , i zasto nismo uveli zabranu izvpza trupaca i drvne grade , sad bi imali 100 000 radnih mjesta u drvnoj i induszriji namjestaja

HU
Hubrvi
19:02 16.06.2021.

Milanoviceva pratnja na portalu.

Avatar fidelio
fidelio
19:04 16.06.2021.

Ponestalo love, a Musk napravio proizvod sličnih karakteristika za 20 puta manje para. Zato je vrag odnio šalu, plaćali su se auto novinari i sad se nadamo da će uletiti netko s kešom. Sretno, trebat će...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije