Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć

Njemačka neće dati ni centa Grčkoj

Angela Merkel
REUTERS
06.03.2010.
u 14:41

Njemački ministar gospodarstva Rainer Bruederle je osvrnuvši se na intervju grčkog premijera Georgija Papandreua izjavio da vlada neće dati ni centa Grčkoj.

Uoči susreta njemačke kancelarke Angele Merkel i grčkog premijera Georgija Papandreua u Berlinu njemački ministar gospodarstva Rainer Bruederle izjavio je da vlada neće dati ni centa Grčkoj.

- Papandreu je rekao da ne želi ni centa, a njemačka vlada mu u svakom slučaju neće to ni dati - kazao je Bruederle osvrnuvši se na intervju Papandreua za dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung.

- Ne tražimo novac. Treba nam potpora Europske unije i naših partnera kako bismo na tržištima mogli isposlovati kredite po povoljnijim uvjetima - rekao je Papandreu u intervjuu te dodao da želi pomoć Berlina kako bi Grčka dobivala kredite po istim uvjetima kao i ostale članice EU-a, jer sada su uvjeti za Grčku mnogo nepovoljniji.

Financijska tržišta nestrpljivo iščekuju Papandreuov sastanak s njemačkom kancelarkom, iako je ona najavila da će tema razgovora biti tek dobre veze Grčke i Njemačke.

Istraživanje javnog mišljenja u Grčkoj pokazalo je da su građani podijeljeni u pogledu oštrih mjera što ih je ovoga mjera donijela njihova vlada. 46,6 posto od 1.044 ispitanih Grka podupire nove mjere, a 47,9 posto ih ne odobrava, pokazalo je istraživanje tvrtke Kapa Research. Podsjetimo, Grčka je u srijedu donijela paket mjera štednje kojim bi trebala osigurati uštede od 4,8 milijardi eura te smanjiti veliki dug zemlje koji prijeti stabilnosti eura. U sklopu mjera Grčka bi trebala smanjiti bonuse na plaće u javnom sektoru za 30 posto, povećati stope poreza na dodanu vrijednost za dva postotna boda na 21 posto, povetai porez na gorivo te zamrznuti državne mirovine.

Komentara 4

RA
rakun235
15:06 06.03.2010.

to važi i za vas hrvati ,isti ste neradniki ko grki,za vas znaci samo dvaputa vise,ništa!!

OB
-obrisani-
03:56 07.03.2010.

Rakun. To je neki tip koji zivi ( mozda u Kanadi ). Gastarbajter koji tesko i mucno dela, nema skole, a boga mi ni mozga, ali zato ima internet. Pa je jadan jalan svima kaj zive koliko toliko normalan zivot. No. Naravski. Grckoj su natureni EU zakoni, pa onda imaju dva miliona muslimana koji zive u azilima i cekaju ulazak u EU. Ta ista EU ih je tjerala da postuju proliberalne zakone, a jednako tako ih je ufurala i u ovaj uzas od propasti. Pa sad svi lijepo gledaju kako ce to izgledati. Tak da svi vide kako ce to izgledat u ostalim zemljama kada ljudi izadju na ulice, jerbo posla nema, penzija nema, kriminala kolko volis, muslimana kolko volis. Cijela Evropa i cijeli zapadni svijet je postao jedan veliki shopping centre. Osim toga vise nista ne funkcionira. Postoje indicije, razmisljanja kako ce se sve ovo skoncat. Bit ce brzo, bolno, razorno. Tesko onima koji ostanu nakon.

OB
-obrisani-
10:00 07.03.2010.

Pusti Nijemce, idemo mi i Grci malo po kafićima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije