Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radikalne mjere

Njemačka i Francuska razmišljaju o smanjivanju eurozone

'France\'s President Nicolas Sarkozy (R) and Germany\'s Chancellor Angela Merkel attend a joint press conference after crisis talks with Greece\'s Prime Minister on the eve of a G20 summit of major wo
'CHRISTIAN HARTMANN'
10.11.2011.
u 09:31

Ukoliko Italija dođe u Grčku poziciju, sadašnja eurozona bila preslaba da podnese još jednu krizu tolikih razmjera.

Strah od širenja europske dužničke krize koja bi se mogla oteti kontroli, potaknuta dodatnim političkim kaosom iz Atene i Rima, stvorio je paniku na svjetskim tržištima, piše Guardian, dodajući da Njemačka i Francuska najozbiljnije razmatraju smanjivanje eurozone.

Izvješća iz Bruxellesa pokazuju da su njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy već počeli preliminarne razgovore o toj temi, strahujući kako bi, ako Italija dođe u Grčku poziciju, sadašnja eurozona bila preslaba da podnese još jednu krizu tolikih razmjera.

Osim Italije potencijalna krizna "žarišta" su i Portugal i Irska.

Prema neslužbenim saznanjima, Njemačka i Francuska zalažu se za manju, ali kompaktniju i čvršće povezanu eurozonu

S druge strane predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso izjavio je da bi sve zemlje Europske unije trebale uvesti euro i raditi na tome da se zajedništvom i snažnim djelovanjem pokaže kako je Unija spremna biti konkurentna SAD-u, Kini i ostalim svjetskim gospodarstvima.

Komentara 53

OB
-obrisani-
17:44 10.11.2011.

merkel velji francuzu, naj me vec loviti za guzicu, a francuz velji: jo te bom prijav de te bom jo stev hehehehehe

VI
vidinvas
10:14 10.11.2011.

Ako bog da i nas ce izostavit

Avatar flegmatik
flegmatik
12:38 10.11.2011.

Uauuu! Biti cemo jedina drzava koja je j..a EU: uci cemo, pa odmah izaci ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije