Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD 1. TRAVNJA

Niže cijene plina: HEP smanjio veleprodajnu cijenu za 8,1 posto

HEP
Foto: Grgur Zucko/Pixsell
1/3
18.02.2020.
u 16:14

Hrvatska elektroprivreda d.d. je dostavila opskrbljivačima obavijest o veleprodajnoj cijeni plina za razdoblje od 1. travnja 2020. do 31. ožujka 2021.

Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) propisala je maksimalnu cijenu po kojoj HEP d.d., kao imenovani opskrbljivač na veleprodajnom tržištu plina, može prodavati plin opskrbljivačima u obvezi javne usluge. 

HEP je izvijestio kako propisani iznos od 0,1924 kn/kWh predstavlja smanjenje veleprodajne cijene u odnosu na sadašnju za 3 posto, a što od 1. travnja omogućuje smanjenje prosječne prodajne cijene za kućanstva za oko 1 posto. Zbog povoljnih projekcija kretanja cijena na tržištu, Uprava je donijela odluku o dodatnom sniženju cijene za 5,1 posto.

„Hrvatska elektroprivreda još od travnja 2014. godine uspješno obavlja ulogu opskrbljivača na veleprodajnom tržištu plina koju nam je u prvom razdoblju povjerila Vlada Republike Hrvatske, a zatim i HERA. Sada, nakon gotovo šest godina iskustva u veleprodaji plina, možemo ustvrditi da smo kvalitetno obavili sve povjerene zadaće, na zadovoljstvo našeg Vlasnika te na zadovoljstvo opskrbljivača plinom, i što je najvažnije, krajnjih kupaca plina. Možemo jamčiti da ćemo visoku razinu usluge i sigurnosti opskrbe zadržati do kraja razdoblja za koje smo imenovani opskrbljivačem na veleprodajnom tržištu“, izjavio je predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d. Frane Barbarić.

Zbog niže veleprodajne cijene, opskrbljivači će moći dodatno smanjiti prodajnu cijenu za kućanstva. Primjerice, kupcu u Osijeku koji ima godišnju potrošnju od oko 15.000kWh, trošak plina bit će manji za 243 kune. 

Komentara 1

Avatar BarbaraFM79
BarbaraFM79
17:59 18.02.2020.

Pоzivniса u Sеx Club --> WWW.KISSTOK.COM

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije