Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vraćaju novac

Ništa od low cost letova do New Yorka, Dalmatian se povlači!

Avioni
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
25.06.2014.
u 10:16

Kako bi zaštitili interese putnika, kompanija je obavijestila banku (PBZ) da izda potpuni povrat novca svim putnicima koji su kupili kartu, što je još jučer stupilo na snagu

Prva domaća niskotarifna aviokompanija Dalmatian čiji je vlasnik australski Hrvat Željko Romić, ovih je dana trebala početi s prijevozom putnika po Europi, a imali su i ambiciozni plan da u 2015. povežu Zagreb i New York za 300 eura, jučer je na svojim stranicama objavila da je donijela odluku o prekidu prodaje karata zbog odustajanja jednog od investitora.

"Ne očekujemo da će se ova situacija promijeniti u kratkom roku. Zbog toga smo donijeli ovu odluku, kako bi zaštitili interese naših putnika. U skladu s tim, obavijestili smo našu banku (PBZ) da izda potpuni povrat novca svim putnicima koji su kupili kartu od Dalmatian-a, što odmah stupa na snagu. Banka je danas započela s izvršavanjem povrata sredstava i putnici mogu očekivati povrat sredstava na svoje kreditne kartice s kojih je izvršeno plaćanje karata", piše u obavijesti na www.flydalmatian.com.

Dalmatian je trebao početi s radom još 2008., no zbog svjetske krize, početak rada kompanije je odgođen. Nakon postupnog oporavka, Romić je medijima izjavio da je uspio zatvoriti financijsku konstrukciju projekta, za koji je svojedobno tvrdio da iznosi 20 milijuna eura. Prema neslužbenim najavama, Dalmatian.hr je na dugim letovima trebao biti jeftiniji i do 40 posto. 

>> Ryanair donio Osijeku rast od čak 15.581 posto

Komentara 16

Avatar bok
bok
11:43 25.06.2014.

steta. Nadajmo se da budu nasli novog investora. Takva linija bi nam dobro dosla.

MI
mirkozlikovski
11:32 25.06.2014.

Da je veleštovana novinarčica i autorica teksta pročitala bilo koji znanstveni rad u nekom od hrvatskih znanstvenih časopisa (ne mora biti međunarodni) vezan uz temu lowcost zračnog prometa onda bi vidjela da je uvriježeni termin niskotarifni prijevoznik, a ne niskobudžetni. Ali što očekivati od današnjih novinara osim da znaju jako dobro ''guglati''? Zašto malo bolje proučiti terminologiju kad papir (i portal) sve trpi?

AJ
ajam
10:50 26.06.2014.

Nista od LOW COST LETOVA, tako pise Jana na Hrvatskome jeziku. Ako ovu izjavu prevedemo na Japanski jezik , onda bi taj prevod otprilike glasio- nista od niskih cijena letova-. Hrvatska je zemlja vecinskog japanskog stanovnistva pa bi bilo dobroro da novine ponekad pisu I na njihovome jeziku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije