Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što turisti očekuju na odredištu

Nijemcima najvažnije da ne bude gužvi, Britancima sigurnost

Ilustracija
Foto: Miranda Cikotic/Pixsell
1/2
04.06.2020.
u 16:09

Dobra komunikacija i sigurnost trenutno su važniji od pogleda na more, a beskontaktni boravak sad je znak kvalitete smještajnog objekta

Gotovo 60 posto Nijemaca planira ove godine putovati na godišnji odmor u neku europsku zemlju, a to planira učiniti i  46 posto Britanaca te 53 posto Nizozemaca, pokazala je anketa tvrtke tvrtka RoomRaccoon tisuću potencijalnih turista.

Pri tom, za Nijemce je glavni kriterij pri izboru odredišta da to bude mjesto sa što manje gužve, dok Britanci i Nizozemci u prvi plan stavljaju sigurnost destinacije većina ispitanih Nizozemaca osjećalo bi se sigurno. Ispitani Nizozemci, recimo,  voljeli bi da ih o   situaciji u određenoj zemlji  informiraju Vlade njihove i drugih država, dok Britanci i Talijani preferiraju kvalitetnu  komunikaciju od strane samog smještajnog objekta.

Online check-in i beskontaktni boravak također su visoko na listi prioriteta turista u razdoblju nakon korone.

– Ovu sezonu mogu nekako izgurati samo oni koji se maksimalno prilagode uvjetima koji vladaju i novim potrebama turista. Dobra komunikacija i sigurnost trenutno su važniji od pogleda na more. Beskontaktni boravak je sada oznaka kvalitete smještajnog objekta i to će turisti znati prepoznati, a oznaku mogu zaraditi oni objekti koji zadovolje uvjete, a to su i online check-in, online plaćanje, ali i temeljito čišćenje objekta – rekao je Vicenco Tarabene, menadžer tvrtke RoomRaccoon za Hrvatsku, koja i sama nudi opciju dodjele ovog znaka kvalitete.

Koliko je to važno već je prepoznalo više od 1000 iznajmljivača u preko 40 zemalja svijeta koji koriste RoomRaccoon za unaprijeđenje poslovanja.

Ključne riječi

Komentara 4

MA
maliplenk
16:58 04.06.2020.

Svaka anketa ima drugačije rezultate. Čemo da vidimo. Njemačka vraća pdv nazad na 16%, odnosno sa 7 na 5%. A naš pdv u nebesima. Bogata smo država, nema što. Pojačati će pomoć nezaposlenima i djeci, dok kod nas sve staloo oko nezaposlenih. Zanimljivo kako na večernjem niti riječ o tome.

PE
PetiElement
17:30 04.06.2020.

Tko o čemu.. Britanci o sigurnosti... 🤭

Avatar EtTore
EtTore
12:41 06.06.2020.

Posaljite Nam novce, NE DOLAZITE!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije