Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Neto dobit Nestlea pala 42 posto

čokolada
Arhivska fotografija
19.02.2010.
u 16:09

Pojačana potražnja za čokoladom, instant-kavom i proizvodima za kućne ljubimce poduprla je ukupne neto prihode u prošloj godini koji su iznosili 107,6 milijardi franaka.

Švicarski Nestle ostvario je prošle godine 42 posto manju neto dobit u odnosu na godinu ranije, od 10,4 milijarde švicarskih franaka, odnosno 7,1 milijardu eura. 

Pojačana potražnja za čokoladom, instant-kavom i proizvodima za kućne ljubimce poduprla je ukupne neto prihode u prošloj godini koji su iznosili 107,6 milijardi franaka.

U Nestleu kažu da su u prošloj godini smanjili troškove za više od 1,5 milijardi franaka. Kompanija očekuje da će u ovoj godini njezino poslovanje s hranom i pićima zabilježiti više stope organskog rasta nego u 2009., što analitičari tumače kao "opreznu" prognozu budući da je u dugoročnim prognozama navedena stopa rasta od pet do šest posto.

Predložena je isplata dividende u visini 1,60 franaka po dionici.

Komentara 1

OB
-obrisani-
17:37 19.02.2010.

Sad ću im ja pripomoć, idem navečer u dućan kupit čoksu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije