Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAD DOBITI

Neto dobit Ericssona Nikole Tesle 67,2 milijuna kuna

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
28.10.2020.
u 10:40

Neto dobit Ericssona Nikole Tesle (ENT) za prvih devet mjeseci ove godine iznosi 67,2 milijuna kuna, što je 16,8 manje  u odnosu na isto razdoblje prošle godine, objavio je ENT u srijedu u devetomjesečnom  financijskom izvješću.

Neto dobit Ericssona Nikole Tesle (ENT) za prvih devet mjeseci ove godine iznosi 67,2 milijuna kuna, što je 16,8 manje  u odnosu na isto razdoblje prošle godine, objavio je ENT u srijedu u devetomjesečnom  financijskom izvješću.

ENT-ovi prihodi od prodaje u prvih devet mjeseci ove godine iznose 1,44 milijarde kuna, što je 15,2 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U ukupnim prihodima od prodaje udio domaćeg tržišta čini 46 posto, usluge za Ericsson 44 posto i ostala izvozna tržišta deset posto.

Bruto dobit iznosi 124,5 milijuna kuna, što je 1,2 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a dobit prije oporezivanja niža je 19,7 posto te iznosi 75,1 milijun kuna.

U izvješću se uz ostalo navodi kako kompanija ima solidnu bilancu s ukupnom imovinom na kraju rujna od 1,12 milijardi kuna, 17,7 posto većom u odnosu na kraj 2019. godine.

Predsjednica ENT-a Gordana Kovačević u komentaru uz financijsko izvješće ocjenjuje da je unatoč otežanim uvjetima poslovanja uslijed pandemije, ali i značajnim političkim nestabilnostima na nekim od izvoznih tržišta, tijekom prvih devet mjeseci 2020. godine ENT grupa ostvarila solidne poslovne rezultate.

Govoreći o 12,5 postotnom rastu prihoda od prodaje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kaže da je to prvenstveno rezultat preuzimanja pune odgovornosti za isporuku usluga izgradnje i održavanja telekomunikacijske infrastrukture Hrvatskog telekoma (HT) te aktivnosti usmjerenih na uvođenje 5G standarda u HT mrežu.

ENT puno očekuje od početka komercijalnog uvođenja 5G-a u Hrvatskoj, tijekom prve polovice 2021. godine, nakon što HAKOM objavi uvjete i dodijeli radio-frekvencijski spektar.

"S obzirom na naše dosadašnje aktivnosti u pripremi mreža naših ključnih kupaca u Hrvatskoj (HT i A1) s velikim interesom očekujemo završetak tog procesa jer će tada početi proces implementacije 5G u kojem će naša kompanija imati važnu ulogu", kaže Gordana Kovačević.

U segmentu ICT rješenja za industriju i društvo na domaćem tržištu istoče novi trogodišnji ugovor o podršci, održavanju i nadogradnji programske osnovice središnjeg dijela integralnog Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava Republike Hrvatske.

Na niže prihode od prodaje na izvoznim tržištima po njezinim je riječima uz covid dodatno otežala politička i društvena situacija na pojedinim tržištima poput bjeloruskog, kazahstanskog i armenskog.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije