Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Neto dobit Dukata u prošloj godini 172,9 milijuna kuna

zadro
15.02.2010.
u 21:09

Poslovanje u prošloj godini obilježili su nepovoljni tržišni uvjeti od pada kupovne moći i promjene potrošačkih navika, viškova svježeg sirovog mlijeka te niže razine proizvođačkih cijena u odnosu na godinu ranije

Dukat mliječna industrija u prošloj je godini ostvarila neto dobit od 172,9 milijuna kuna, što je manje za 0,16 posto u odnosu na godinu ranije, objavljeno je u nerevidiranom konsolidiranom financijskom izvješću te kompanije objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Operativna dobit (EBIT) iznosi 229,1 milijun kuna i manja je za 15,9 milijuna kuna odnosno za 6,5 posto u odnosu na 2008. godinu. Prihodi od prodaje su ostvareni u iznosu od 2,4 milijarde kuna, što je 2,1 posto manje nego u godini ranije

Kako se navodi u izvješću, poslovanje u prošloj godini obilježili su nepovoljni tržišni uvjeti od pada kupovne moći i promjene potrošačkih navika, viškova svježeg sirovog mlijeka te niže razine proizvođačkih cijena u odnosu na godinu ranije.

Smanjivanje troškova poslovanja i povećanje industrijske efikasnosti procesi su koji su obilježili prošlu godinu, navode u Dukatu.

.Ipak, Dukat je lani otkupio sve ponuđene količine svježeg sirovog mlijeka, povećao njegov otkup za 3,5 posto prema godini ranije te potvrdio lidersku poziciju u otkupu mlijeka u Hrvatskoj sa 43 posto udjela na tržištu.

Također, kako bi omogućili nesmetan nastavak i rast primarne proizvodnje od ožujka do listopada su otkupili i izvezli 9,35 milijuna kilograma tržišnih viškova svježeg sirovog mlijeka.

 

 

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
21:37 15.02.2010.

Pozz , u tijeku je nova igra imenom eRepublik , uglavnom igra je virtualni svijet , među mnogim zemljama tako postoji i eHrvatska , trenutno je jedna od vodećih sila svijeta , ali pod sve češćim napadima od strane eSrbijeije , eMađarske i eSlovenije. Mi smo osvojili dio eSlovenije ali nemamo dovoljno igrača da još osvajamo , ...tvoja eDomovina te treba , prijavi se preko ovog linka i igra će ti oduzimati samo 2 minute dnevno , klikni work i train za boljitak eHrvatske! http://www.erepublik.com/en/referrer/zrinsky P.S. igra ti omogućava da radiš sve što možeš I u stvarnom svijetu , možeš se baviti politikom , biti vojnik ili pak poslodavac , na tebi je da se odlučiš na nebrojenu lepezu mogućnosti i što je najbolje – igra je potpuno besplatna !

Avatar sultan46
sultan46
21:42 15.02.2010.

ovi na mlijeku zaradjuju milione a seljacima daju jad i bijedu za mlijeko i to jos moraju cekat na svoje novce....dabogda im ti novci trebali djeci i unucima za doktore i tablete...

CI
CistaProvo
07:13 16.02.2010.

Luka im je prodao zlatnu koku. Ali dobro, to je njegova koka, i mogao je s njom raditi što god hoće. Ali smisao je da ih se nekako \"natjera\" da nastave sa investicijama u Hrvatsku prerađivačku industriju i proizvodnju (zdrave) hrane. Kad bi od ovih 172 milijuna kuna, investirali barem 100, skidam kapu. Nek ljudi rade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije