Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruživanje

Nestle preuzima Kraft foods za 3,7 milijardi dolara

čokolada
Reuters
06.01.2010.
u 08:10

Sporazumom kojim je ovo dogovoreno pod Nestleovo okrilje dolaze marke DiGiorno, Tombstone, California Pizza Kitchen i Delissio, zahvaljujući čemu se zasigurno ojačati svoje poslovanje na američkom i kanadskom tržištu.

Švicarski Nestle preuzet će poslovanje sa smrznutim pizzama u SAD-u i Kanadi od američkog konkurenta Kraft foods za 3,7 milijarde dolara u gotovini. Sporazumom kojim je ovo dogovoreno pod Nestleovo okrilje dolaze marke DiGiorno, Tombstone, California Pizza Kitchen i Delissio, zahvaljujući čemu se zasigurno ojačati svoje poslovanje na američkom i kanadskom tržištu.

Očekuje se da će se ova transakcija zaključiti tijekom godine, nakon što je odobre američki i kanadski tržišni regulatori.

Inače, Kraft foods ni drugi put nije ponudio dovoljno dobru ponudu za preuzimanje britanskog Cadburyja, za kojeg je prvi put bio spreman izdvojiti 10,2 milijarde funti, odnosno 745 penija po dionici, a ovaj svega 60 penija više po dionici. Nestle, kojem bi spajanje Kraft foodsa i Cadburyja ugrozilo tržišnu poziciju, navodno ipak neće predati ponudu za preuzimanje ovog britanskog proizvođača slatkiša.

 

Komentara 1

DA
davor
09:41 06.01.2010.

Kao i uvijek naslov ne prati ono što piše u tekstu...a to je da NEstle kupuje biznis ssmrznutom hranom a ne kupuje cijeli Kraf Foofs, kako to u naslovu piše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije