Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Financial Times objavio je popis

Nenad Bakić na listi digitalnih šampiona Europe

Nenad Bakić
Goran Stanzl/PIXSELL
21.11.2018.
u 12:12

Poduzetnik i investitor Nenad Bakić proglašen je i Večernjakovom osobom godine za 2016. godinu.

Financial Times objavio je popis ljudi i kompanija u Europi koji su digitalni prvaci i koji Europu čine boljom. U kategoriji utjecajnih pojedinaca izdvojen je poduzetnik Nenad Bakić, suosnivač Instituta za razvoj i inovativnost (IRIM). Bakića opisuju kao matematičara koji je postao poduzetnik, a koji pokušava promijeniti način na koji se u hrvatskim školama podučava kodiranje i tehnologija

Kažu kako je počeo poslovni uzlet i to s nekoliko sajtova na kojima su se oglašavali poslovi. Izdvojili su njegov projekt Croatian Makers. Ističu da je Bakić donirao 2500 mikroračunala u više od 1000 hrvatskih škola.

Navodi se i da je Bakićeva neprofitna organizacije IRIM, koju je osnovao sa suprugom, organizirala više od 500 različitih besplatnih radionica za učitelje i profesore.

Poduzetnik i investitor Nenad Bakić proglašen je i Večernjakovom osobom godine za 2016. godinu.

Pogledajte vdieo: Ovo su stvari koje trebate znati o mirovinskoj reformi

 

Komentara 2

DU
Deleted user
12:56 21.11.2018.

Nominiran od strane ministrice Divjak i informatičkih firmi. Ma što će nam poviest i zemljopis u obrazovanju kad je čika Neca Bakić zajašio kravu muzaru.

DU
Deleted user
13:53 21.11.2018.

bamboleiro je razlog zasto je ova jadna drzava takva kakva je. On i njemu slicni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije