Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ne budite ovce, pazite na svoje novce!

Srebrnarnice Argentum
Foto: Promo
1/3
22.02.2018.
u 09:00

Srebrnarnice Argentum pokazuju kontinuiranu inicijativu da građane educiraju o opasnostima koje vrebaju kod brojnih otkupljivača zlata.

Ne budite ovce, pazite na svoje novce“ slogan je zapažene medijske kampanje hrvatskog lanca srebrnarnica Argentum koja kreće u svoj drugi javni istup. Od svog lansiranja 2016. godine educirala je i još uvijek educira sve građane diljem Hrvatske o opasnostima koje se kriju kod ulaska u pogrešnu poslovnicu za otkup zlata, a kojih je na hrvatskom tržištu i dalje veliki broj. Nastavljanjem širenja svijesti na nacionalnoj razini postiže se sve veći odjek informirane javnosti, ali ipak još uvijek postoji veliki broj građana koji nisu upoznati s ovom problematikom.

Dugotrajnim praćenjem cijena otkupa zlata u zemlji, dokazano je da građani svakim danom gube na tisuće kuna jer se nisu na vrijeme informirali o najboljim cijenama otkupa zlata. Pojedini otkupljivači iskorištavaju neznanje klijenata i ne isplaćuju im zasluženu svotu. To se događa zato što otkupljivači nisu regulirali cijene zlata sukladno onima na svjetskoj burzi plemenitih kovina, koje su podložne promjenama na globalnoj razini.

Foto: Promo

Edukaciju o ovim opasnostima kao i o tome gdje po najpovoljnijim uvjetima mogu prodavati svoje zlato pokazali su glavna lica Argentumove duhovite kampanje - glumci Ivana Boban i Denis Bosak. Oni u kampanji predstavljaju „najveće naivce“ koji su pristali na preniske cijene otkupa svojeg zlata te su, za potrebe kampanje, proglašeni dobitnicima nagrade „Zlatna ovca“. Režiju televizijske potpisuje Vid Begić, dok je direktor fotografije Branko Cahun.

Argentum, hrvatski lanac srebrnarnica, savjetuje građane na što trebaju paziti prilikom procjene zlatnih predmeta i kako se mogu zaštititi od potencijalnog materijalnog oštećivanja na koje građani sami pristanu zbog nedovoljne količine informacija. U Argentum srebrnarnicama ne postoji manipulativni princip cjenkanja i nude najviše za vaše zlato - za 1 gram 14-karatnog zlata čak 140 kuna, a za 1 gram čistog, 24-karatnog zlata, čak 245 kuna - što je puno više od cijena koje nude ostali otkupljivači zlata. Cijene otkupa zlata u Argentumu regulirane su svjetskom burzom, a isplata je na licu mjesta.

Pogledajte prve u nizu duhovitih video uradaka

Kako bi educirali građane o opasnostima nepovoljnog otkupa, u Argentumu su pripremili i zanimljivu infografiku.

Više informacija potražite na www.argentum.hr ili na besplatnom telefonu 0800 59 59.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije