Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolumna

Ne bi bilo dobro da nakon što kriza prođe izgubimo volju za promjenama

MTČ
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja
1/2
Autor
Gojko Drljača
25.11.2009.
u 09:04

Mi u novinama postali smo i te kako svjesni toga da je veliki broj naših čitatelja jako dobro shvatio da se više ne smije pasivno promatrati tragikomične nelogičnosti u hrvatskome gospodarskom sustavu.

Čini se da je i ova kriza donijela nešto dobro. Naime, koliko god je uzdrmala hrvatsko gospodarstvo, ljudi kao da su jedino zbog krize shvatili da je nužno odraditi zaista krupne promjene ako Hrvatskoj želimo osigurati dugoročno održivi rast. Naime, svima je već jako dugo jasno kako, primjerice, nemamo dugoročno održivi mirovinski sustav, ali je malo tko do početka krize pomišljao da bismo trebali povući neke zaista oštre rezove da sebi i svojoj djeci osiguramo pristojne mirovine.

Isto tako, velikom broju hrvatskih građana i te kako je jasno da je u hrvatskim javnim poduzećima previše očitih primjera neučinkovitog poslovanja, pa se ipak takvo poslovanje na neki način u našoj zajednici prešutno toleriralo. Kao da to tako mora biti. Iznenada, kad nam je zbog krize došla voda do grla, puno toga se promijenilo.

Mi u novinama postali smo i te kako svjesni toga da je veliki broj naših čitatelja jako dobro shvatio da se više ne smije pasivno promatrati tragikomične nelogičnosti u hrvatskome gospodarskom sustavu. I sami su nas počeli upozoravati na brojne probleme, najčešće u državnoj upravi i javnim poduzećima. Mi smo pak osjetili silan naboj potrebe za promjenom koji se stvorio u krizi i koji bi u svakom slučaju trebalo iskoristiti.

Upravo zbog toga ovo upozorenje; oni na vlasti nikako si ne smiju priuštiti da u krizi čine premalo. Bojimo se da će nakon krize biti jako teško napraviti toliko koliko se može tijekom krize. Iskoristimo to!

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brle
09:31 25.11.2009.

nikad ovi lopovi na vlasti nece krenuti u rjesavanje krize. to sto oni pricaju da je rjesavaju, to je smijurija. pa kako ce sami sebi uskratiti sansu za pljacku!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije