Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Socijalno partnerstv

Nastavlja se politika toplo-hladno prema Vladi

'obzor...Zagreb...27.05.2009.    Pavla Hatza 12, Hrvatska udruga poslodavaca, HUP, intervju Damir Kustrak, predsjednik HUP-a,  Photo: Goran Stanzl/Vecernji list'
'Goran Stanzl/Vecernji list'
05.03.2010.
u 17:05

Vlada traži partnerstvo za zapošljavanje, a HUP bi brze reforme i smanjenje poreznog pritiska. Najavljeni novi zahtjevi.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor i Hrvatska udruga poslodavaca nastavljaju suradnju po sistemu toplo-hladno. Novi sastanak u Banskim dvorima, održan iza zatvorenih vrata, završio je dogovorom za novi susret i najavom HUP-a da će objaviti novi prijedlog mjera za oporavak gospodarstva.

"U jučerašnjem razgovoru bilo je riječi o mjerama koje Vlada poduzima za pomoć u oporavku gospodarstva", priopćeno je iz Vladina ureda za odnose s javnošću, a Damir Kuštrak je lakonski dobacio da je razgovor bio "žustar". Neslužbeno doznajemo da je premijerka tražila od poduzetnika pomoć u suzbijanju nezaposlenosti, što bi formalizirala osnivanjem partnerstva za zapošljavanje. S druge strane, poduzetnici su ponavljali stare teze o nužnosti reforme te su ponudili pomoć u formiranju stručnih timova u ministarstvima, koja su kadrovski devastirana.

Premijerka Kosor istaknula je da će mjere za gospodarski oporavak biti i temom rasprava na Gospodarsko-socijalnom vijeću jer se jedino dijalogom i konsenzusom socijalnih partnera mogu postići učinci u provedbi tih mjera. HUP će imenovati člana u povjerenstvo za korištenje fondova EU.

Ključne riječi

Komentara 3

ST
stefj
15:34 06.03.2010.

Jaca i dalje dokazuje da nije sposobna voditi državu. Do sada niti jedna mjera nije donešena za privredu, niti jedna jedina. Sve mjere su donošene za spas budžeta i birokracije, sve na uštrb privrede i građana. Zar je ona stvarno toliko bedasta da misli da će pričom popraviti svijet? Zar stvarno misli da će si birokracija sama sebi smanjiti plaće ili će se sama prepoloviti? Zar stvarno misli da će penzioneri sami od sebe smanjiti si penziju? Zar stvarno misli da će poslodavci po cijenu vlastite propasti držati radna mjesta i glumiti socijalu? Babac je totalno izgubio kompas... Nek se vrati kući na istok i piše pjesme ili memoare. Npr. kako sam u 6 mjeseci dokrajčila Hrvatsku i za to dobila međunarodna priznanja...

PR
predak
09:42 07.03.2010.

Nekima ne paše ništa dobro što se u Hrvatskoj zbiva, a pogotovo ako to ide iz bilokoje hrvatske opcije. Barem je predsjednica Kosor pokrenula puno pravih akcija u teškom vremenu, ali opet ne valja. Očito zločestom (to bolje. što gore)) STEFJu bi vjerojatno sve probleme dobro riješili samo SDPovci, kojima je jedina opcija za sve doći do vlasti! A kaj se poslodavaca tiče, pa oni imaju asa u rukavu, jer jedan od njih - samo treba aktivirati svoje patente (toliko reklamirane i obećavane) i evo nama i meda i mlijeka?!

ST
stefj
12:03 07.03.2010.

poredak, kada bi dolazak SDP-a na vlast išta promijenio, odmah bih bio za to, no mislim da bi bilo isto, ako ne i gore. Na žalost, kod nas niti jedna stranka već godinama nije iznjedrila kvalitetan kadar, jednostavno, nema kvalitetnih političara. Kvalitetan političar znao bi odabrati kvalitetne savjetnike i u konačnici ih i poslušati. Tako nešto ne postoji. A što se tiće Jace, svi govore o njezinim velikim uspjesima i pravim potezima, no ja se stvarno ne mogu sjetiti niti jednog. Osim puno priče, ništa konretno. Npr. pohvalan je njezin posjet Crnoj Gori vezano uz posao za autocestu, no rezultat je čista nula. Zakon o pomoći poduzećima za neradni petak u svrhu očuvanja radnih mjesta, totalni je fijasko. Fond za spas poduzeća, vidjet ćemo što će biti s time, no to je samo još jedno dodatno zaduživanje, pitanje je raspodjele i smisla tih kredita. Ovo o subvencioniranju kupovine novih stanova, uopće ne treba komentirati. Ono što joj je uspjelo, jest uvesti veći PDV, harač, nove trošarine i namete. Uspjelo joj je privremeno spasiti birokraciju, no cijena koju su privreda i građani platili za to je strašna. Najavljene nove mjere su još gore i idu u istom smjeru. Nemam drugog zaključka nego da je cilj tih mjera do kraja uništiti privredu i osiromašiti građane, a to puno govori o intelektualnim sposobnostima vlasti i interesima savjetnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije