Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Naše tehnologije povećavaju poslovne i osobne mogućnosti

zgrada HT-a
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
08.06.2019.
u 12:15

U Hrvatskom Telekomu želimo izgraditi svijet boljih mogućnosti, donoseći svima prednosti digitalizacije kako bi svi mogli iskoristiti najbolje što im život pruža – izjavio je predsjednik Uprave HT-a Kostas Nebis

Odlazak mladih iz Hrvatske često se ističe kao jedan od velikih problema. No, nije uvijek baš sve tako crno. Novi podaci pokazuju da bi tehnologija mogla igrati važnu ulogu u zadržavanju mladih perspektivnih kadrova, pogotovo u ruralnim dijelovima Hrvatske. Upravo veliko istraživanje Ekonomskog fakulteta u Zagreba i Hrvatskog Telekoma sugerira snažnu vezu između postojanja prilika za pristojan život s kvalitetnim pristupom tehnologiji i razine digitalne pismenosti.

Istraživanje na uzorku od 5.700 punoljetnih građana mlađih od 50 godina pokazuje kako pristup najnovijim tehnologijama znatno pridonosi ostanku u trenutačnom mjestu prebivališta: dvije trećine onih koji su pozitivno i vrlo pozitivno ocijenili pristup najnovijim tehnologijama namjeravaju ostati u svojim sredinama. Isto tako, oko 60% ispitanika koji pozitivno i vrlo pozitivno ocjenjuju brzinu Interneta, ne namjeravaju preseliti.

Digitalni bolji svijet

– Živimo u iznimno uzbudljivom vremenu. Tehnologija mijenja način na koji živimo i radimo, povećava poslovne mogućnosti, pomaže nam da se povežemo s prijateljima i budemo u kontaktu sa svime što se događa. Ipak, ni danas nisu svi u mogućnosti iskusiti te prilike. Smatram da se više treba i može učiniti kako bi se izgradilo društvo u kojem nitko ne zaostaje. U Hrvatskom Telekomu želimo izgraditi svijet boljih mogućnosti, donoseći svima prednosti digitalizacije kako bi svi mogli iskoristiti najbolje što im život pruža – izjavio je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.

Hrvatski IT sektor često s pravom zaslužuje pohvale, stoga ne čudi da je novo istraživanje još jednom pokazalo veliku važnost tehnologije. U kontekstu razvoja zemlje i boljeg života tehnologija se pokazala ključnom odrednicom važnih pitanja koja definiraju potencijal razvoja Hrvatske. Poput ocjena perspektive ruralnih krajeva Hrvatske, pitanje obrazovanja mladih za korištenje moderne tehnologije i kompetentnosti za poslove budućnosti, ali i pitanje uključenosti starijih u sve prilike koje tehnologija i njima može pružiti kako bi im pojednostavnila život i učinila ga kvalitetnijim.

Jednako dostupne prilike

Prilike koje tehnologija pruža za bolji život postoje već danas te moraju biti jednako dostupne svima u Hrvatskoj, bez obzira gdje se nalazili, tvrde iz Hrvatskog Telekoma, te ističu da su lani u digitalnu infrastrukturu uložili 1,826 milijarde kuna i tako izravno utjecali na otvaranje 9582 novih radnih mjesta i na povećanje BDP-a za 0,62%.

– Digitalizacija Hrvatske i povezivanje svih građana s modernim tehnologijama nužni su za brži gospodarski i društveni napredak Hrvatske danas i u budućnosti. Upravo zato, ali i s obzirom na status i odgovornost koje nosimo kao najveći privatni investitor u Hrvatskoj, digitalizirat ćemo Hrvatsku, povezati sve s prilikama koje već danas pruža tehnološka revolucija – poručuju iz HT-a. 
Najavili su i kampanju u kojoj će domaći i strani eminentni stručnjaci promicati prilike koje donosi razvoj tehnologije i njihov utjecaj na prosperitet društva, a njihove priče će objavljivati na internetu na stranici http://izsvijetaboljihmogucnosti.t.ht.hr/.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije