Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Psihološki trikovi

Napravite plan za radni tjedan bez stresa uz zadane ciljeve

Trcanje
Fotolia
04.03.2013.
u 11:35

Umjesto da ponedjeljak dočekate bezvoljni - uredite se i doručkujte u društvu kolega. Postavite li prioritetete i naučite reći ‘ne’, više nećete raditi pod stresom

 

 

Kako biste što bolje iskoristili vrijeme te brže i lakše odradili posao, primijenite princip 80/20, tvrde poslovni treneri. Većinu rezultata određuje malen broj uzroka. Princip 80/20 ima uporište u ekonomiji, no ukratko znači da je potrebno usredotočiti se na aktivnosti koje donose najviše dobiti. 

Upitajte se kojem se klijentu trebate posebno posvetiti ovog tjedna - i dok to činite, ulažete svojih 20 posto za maksimalnu dobit. Ponedjeljak ujutro posebno je stresan jer se suočavate sa svim obvezama koje vas očekuju tog tjedna. Kako vam um ne bi bio preplavljen količinom posla i rokovima koji vas čekaju, organizirajte se i izbjegnite (ili barem umanjite) stres, poručuju psiholozi. Važno je ponedjeljak početi u najboljem izdanju, dodaju, jer čim se urede, ljudima raste samopouzdanje, zadovoljniji su sobom te su motiviranji, a kod drugih izazivaju osjećaj povjerenja. Nemojte zanemariti ni dobrobit zdravog doručka. 

Ostatak članka pročitajte na Pametnoj kuni.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
15:21 04.03.2013.

To javite Milanoviću. Što će meni plan? Očemu ja odlučujem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije