Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI S BIROKRACIJOM

Nakon Nanobita, Sumina otvara tvrtku za ulaganje u startupe

Davis Cup, Hrvatska - Argentina
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
01.04.2021.
u 18:05

Potrebu posjedovanja fizičkog pečata smatra najvećom nelogičnošću i zapravo nemarom

Kad se već požalio na Facebooku da mu birokracija otežava otvaranje tvrtke, nazvali smo Alana Suminu i pitali ga išto to osniva, odnosno čime će se njegova nova tvrtka baviti.

Tvrtku osniva sam, a bit će namijenjena ulaganjima u startupe i ostale tvrtke. Za sada ne želi otkrivati ništa više no, priznaje već ima potencijalnih ideja.

Tvrtku je nazvao Primeta ulaganja, no ni to nije prošlo posve glatko. Naime, pri izboru imena tvrtke, također postoje neka nelogična ograničenja, poput činjenice da mora imati tri različita slova od firme koja je već registrirana pri tom trgovačkom sudu, dok primjerice isto ime u drugoj županiji nije problem. Tako je i ime tvrtke uspio riješiti iz trećeg pokušaja.

- No kako tvrdi Sumina, ništa od tih birokratskih koraka nije neki problem, al je začuđujuće i nelogično, zapravo njega je, veli iznenadilo da se ništa ne mijenja premda mnogi puno o svemu tome pričaju.

Potrebu posjedovanja fizičkog pečata smatra najvećom nelogičnošću i zapravo nemarom. Jer, kazuje, ako zakonski to nije potrebno zbog čega u praksi jest. Zbog čega je u današnje vrijeme još uvijek potrebno imati pečat u Hrvatskoj ako ga više nitko ne koristi, pita se Sumina. Pečat se izvadi za jedan dan, to nije bit ove priče, već zbog uopće još postoji i zbog čega institucije nisu koordinirane i tako već godinama.

Od osnivanja Nanobita, kojeg je, prisjetimo se, zajedno za Zoranom Vučinićem osnovao prije 12 godina, nekako se veli, nadao da su se stvari u tom dijelu promijenile.  

 

Pitali smo građane: Znate li kako se pravilno maske bacaju u smeće nakon upotrebe?

Komentara 2

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
19:23 01.04.2021.

Znaci ipak je otkrio kako registrirat firmu...

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
22:02 02.04.2021.

Naprotiv ja bih zadrzao pecat i potpis , razlog , ?ovako te moze ovrsiti svatko uz pomoc laznog racuna , i na sudu se pravit grbav , samo otpremnica pecat potpis , a ni to ne pomaze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije