Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija burze

Dionica Imunološkog rasla za čak 28 posto

23.01.2015., Zagreb - Zagrebacka burza. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
08.04.2015.
u 08:45

Kraj trgovanja dionica Imunološkog zavoda je dočekala na razini od 85 kune, 19 kuna više nego dan ranije

Najava da bi Visia Croatia možda već ovaj tjedan od države dobila zeleno svjetlo za preuzimanje Imunološkog zavoda odrazila se i na burzu. Prvog trgovinskog dana nakon uskrsne stanke cijena dionici porasla je oko 28 posto, a oprez ulagačima signalizirala je i burza stavivši dionicu u segment promatranja.

Kraj trgovanja dionica je dočekala na razini od 85 kuna, 19 kuna više nego dan prije. Dionica je u posljednjih godinu dana bila u rasponu od pedeset do stotinjak kuna, a najvišu vrijednost dosegla je 18. ožujka premašivši 113 kuna. Unatoč cjenovnim skokovima, pritom se trgovalo s tek nekoliko desetaka ili, u najboljem slučaju stotina, dionica. I u posljednjih mjesec dana dionica je bila u rasponu od 65 do 105 kuna, a u tek tri navrata zabilježen je promet iznad 100.000 kuna.

Višegodišnja nebriga države za Imunološki zavod dovela je do gubitka proizvodnih dozvola i kraha tvrtke. Privatizacijom je Imunološki trebao dobiti jakog partnera i injekciju kapitala, no zainteresirane farmaceutske kompanije Pharmas, JGL i Bilthoven Biologicals su odustale, navodno zbog nerealnih uvjeta natječaja. Jedina u igri ostala je Visia Croatica, komanditno društvo bez kapitala.

>> Visia Croatica preuzima Imunološki zavod

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije