Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština

Rossanda: Likvidacija je jedini ishod za Uljanik

Uljanik - skupština
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/5
17.10.2018.
u 00:25

Sindikati napustili sjednicu skupštine jer nijedan njihov kandidat za člana Nadzornog odbora nije dobio potporu

Uprava Uljanika predvođena Giannijem Rossandom je smijenjena, točnije od dioničara na Skupštini nije dobila razrješnicu, ali je još rano reći hoće li se tražiti njezina odgovornost za gubitke koje je kompanija koju su vodili stvorila, a koji su lani premašili 1,2 milijardu kuna.

Ipak koplja su se na skupštini lomila oko izbora članova Nadzornog odbora. Izabran je samo jedan član, i to Nenad Kapuralin s 51,66 posto glasova. Sindikati su i napustili sjednicu skupštine jer nijedan njihov kandidat za člana Nadzornog odbora nije dobio potporu. Predstavnici države i Adris Grupe bili su suzdržani.

Uljanik - skupština
1/12

Predstavnici sindikata, uglavnom i dioničari, koji su na sjednici predstavljali dioničare s oko 30 posto udjela u Uljaniku burno su reagirali optužujući državu da ih ‘pravi budalama’, kako je to rekao predstavnik Stožera za obranu Uljanika Samir Hadžić i sam kandidat za Nadzorni odbor. Ipak većina predloženih od strane sindikata nema ni zakonske uvjete za ulazak u NO zbog nedostatka nužnih kvalifikacija.

Na kraju će Trgovački sud morati odrediti tko će voditi NO jer mora postojati kvorum od barem tri člana kako bi tvrtka funkcionirala. NO je trebao imati pet članova, a ideja je bila da dva država, jednog Adris Grupa te dva sindikati. Time bi se izbjegla situacija u kojoj će se tvrtka nastaviti voditi istim načinom.

Smijenjena uprava još nije poslala izmijenjeni plan restrukturiranja u Ministarstvo gospodarstva, tvrdi ministar Darko Horvat. Natruhe tog plana objavili su mediji, a u njemu se i dalje inzistira na ideji Danka Končara o razvoju nekretninskom projekta na Uljanikovoj površini. Da Končar nije najpoželjniji partner moglo se naslutiti iz poruka koje svakodnevno stižu iz Banskih dvora, a kako saznajemo u iduća dva dana resorno ministarstvo moglo bi od njega tražiti dokaz o mogućnosti uplate 252 milijuna eura u kratkom roku. Ako na to ne pristane, Vlada će ga prestati tretirati kao strateškog partnera.

Ministar Horvat je potvrdio da intenzivno pregovara s četiri nova strateška partnera a to su Royal IHC, Smart Holding iz Ukrajine, Damen Shipyard iz Nizozemske i talijanski Fincantieri. Smijenjeni Rossanda tvrdi da stečaj nije moguć, već je ako se ne vrati kredit od 96 milijuna eura jedina opcija likvidacija. S obzirom na sve prazniju knjigu narudžbi, izgubljeno povjerenje, dugu blokadu i odlazak radnika možda je i u pravu.

Ključne riječi

Komentara 7

OB
Oblivion
07:47 17.10.2018.

Da, u mnogim firmama je potrebna "likvidacija", HŽ, HEP, pa da vidite kako se stvari popravljaju. Štakori bi se razbježali da ne bi ostao niti jedan “iskusan menađer"u firmama

WW
wwwcroxx
10:41 17.10.2018.

Naslov je prilično nejasan. Vjerojatno ljudi koji rade mjesecima bez plaće i misle da treba biti puno likvidacija među direktorima i menadžerima.

RI
rightside
10:18 17.10.2018.

sve izreceno od strane ovog "strucnjaka" samo govori da se on bori da koncar pod svaku cjenu dobije uljanik,proglasi likvidaciju da onda radi sta zeli,al ocito i netko iz vlade,uz lokalni ids tu ima interes jer se nista ne poduzima,kao bila neka istraga no taj lokalni dorh ce valjda dat rezultate istrage tamo negdje za godinu il dvije,,)))) sve bolje od boljeg..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije