Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Najbrže i najjeftinije do tvrtke u Hrvatskoj? - Online!

Huawei
Foto: Huawei
1/4
06.10.2020.
u 14:04

Pomno ste odabrali čime će se vaša tvrtka baviti i detaljno razradili poslovni plan

Pročitali ste naš članak ”10 savjeta za imenovanje novoosnovane tvrtke ili proizvoda” i na web stranici Sudskog registra vidjeli kako je željeno ime Vaše buduće tvrtke slobodno i udovoljava pravilima za upis.

Želite hrabro nastaviti koračati prema pokretanju vlastitog poslovanja, ali nemate vremena za   proučavanje regulative, velikih količina zbunjujuće papirologije i višednevno obilaženje raznih instituacija gdje uvijek ”jedan papir nedostaje”?

Pretražujete interenet stranice koga angažirati da Vam pojasni i olakša cijeli proces, ali to sa sobom nosi i nepredviđen utrošak novca koji bi radije iskoristili za svoje buduće poslovanje?

2019. godine je pušten u rad sustav START koji omogućava online registraciju tvrtke ili obrta.
START integrira više dosadašnjih koraka u jedan proces, više institucija i banaka u jedan elektronički entitet, a njihove usluge u jedan e-obrazac.

Automatizacija i revolucionarne metode svakim danom pristižu u sve većem obujmu, no u praksi i dalje odabiremo otvaranje tvrke po redovnom i skupljem postupku zbog nedovoljne informiranosti.

Uz zadovoljenje jednostavnih preduvjeta korištenja možete pokrenuti vlastito poslovanje iz udobnosti svog doma, i to uz brojne prednosti:
1. manji broj procedura i koraka – 1 postupak
2. manji broj dana za pokretanje poslovanja
3. niže troškove (nema troška javnih bilježnika)
4. „jedan ulaz” za komunikaciju sa svim dionicima
5. prikupljanje i unos podataka „samo jednom”, manje dokumenata – više informacija
6. dostupnost 24/7, informiranost u svakom trenutku


STARTajmo!

Što sve možemo obaviti na daljinu?

  1. Upisati društvo u sudski registar
  2. Upisati društvo u registar poslovnih subjekata (Državni zavod za statistiku)
  3. Elektronički izvršiti plaćanje temeljnog kapitala i pristojbi
  4. Predati zahtjev za otvaranje transakcijskog računa kod poslovnih banaka (opcionalno)
  5. Upisati se u registar obveznika PDV-a i/ili dodjele PDV ID broja putem Porezne uprave (opcionalno)
  6. Registrirati se u sustav Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (opcionalno)

    Koji su preduvjeti za korištenje aplikacije START?
     
  1. Osobno računalo s pristupom internetu
  2. Vjerodajnica visoke razine sigurnosti – FinaCertRDC certifikat na QSCD kripto uređaju ili Elektronička osobna iskaznica (Eoi) za potrebe identifikacije i autentifikacije korisnika – te elektronički potpis za potrebe potpisivanja elektroničke dokumentacije za društvo.
  3. Instaliran softverski paket za potpisno rješenje koje koristite
  4. Čitač kartice ako koristite certifikate na kartici
  5. Važeća kreditna ili debitna kartica (Visa, MasterCard, Maestro)
  6. Aktivan Osobni korisniĉki pretinac (e-građani) za sve sudionike procesa
  7. Jedan od podržanih preglednika
  8. Jedan od podržanih operativnih sustava: 32-bitne i 64-bitne verzije operativnih sustava      Microsoft Windows (verzija 7 i više verzije) i Ubuntu (16.04.2 i više verzije).


    Kako izgleda proces pokretanja poslovanja online?

    Nakon što ste zadovoljili potrebne preduvjete, nakon ulaska u sustav i odabira usluga, paraleno s preuzimanjem podataka iz OIB sustava otvara Vam se obrazac kroz koji unosite sve podatke potrebne za proces pokretanja poslovanja (upis u temeljne registre, registre Porezne uprave, HZMO, podatke za banke).


Sami definirate svoj proces pokretanja poslovanja birajući u koje će te institucije uputiti zahtjeve, jednokratno unoseći sve potrebne podatke te dajući suglasnost za razmjenu podataka između instituacija.
Temeljem prikupljenih i unesenih podataka sustav priprema set podataka i dokumenata potrebnih za upis društva u sudski registar ili upis obrta u Obrtni registar.
Nakon obrade ovi registri šalju povratno informacije i dokumente kojima se kompletiraju zahtjevi za sve ostale institucije i banke u procesu.

START prosljeđuje prikupljene podatke i dokumente u institucije i banku bez potrebe da kao korisnik ponovno ulazite u sustav. Nakon obrade podataka i donošenja rješenja, institucije i banke u START šalju povratnu informaciju i/ili dokument, a Vi ste obaviješteni da je proces pokretanja poslovanja završen – Čestitamo!

A gdje je pečat?
Iako je uklonjen iz službene upotrebe i nije vam potreban za online pokretanje poslovanja, u svakodnevnoj praksi susretati će te se s njegovom upotrebom. Svakako savjetujemo da po otvaranje tvrtke, izradite i njen službeni pečat.

Neka vam tehnologija olakša poslovanje

Jedno je sigurno, proces pokretanja poslovanja online uvelike će vam olakšati upotreba kvalitetne tehnologije. Huawei, uz pametne telefone, u ponudi ima i laptope,  tablete, satove, slušalice... Jeste li znali da troškovi opreme za rad poput laptopa ulaze u 20.000 kn temeljnog kapitala koji je potreban za otvaranje d.o.o.-a?

Foto: Huawei

Tako novi laptop Huawei Matebook D14 nudi izvrsnu vrijednost za novac. Opremljen je izvanrednim 1920 x 1080 IPS zaslonom, a okviri su stavljeni u svega 4,8 mm, pa 14-inčni FullView zaslon izgleda kao da nema početak i kraj.

Laptop teži samo 1,38 kg i debljine je 15,9 mm pa dizajn ne samo da izgleda sjajno, već znači da ga možete preklopiti na gotovo 180°. HUAWEI MateBook D 14 pokreće AMD Ryzen 5 3500U procesor, koji ubrzava i poboljšava performanse.

Opremljen je izvanrednom baterijom od 56 Wh, tako da bez obzira jeste li suočeni s cjelodnevnim sastancima ili predavanjima, imat ćete dovoljno baterije sa samo jednim punjenjem.

Jednim jednostavnim dodirom, vaš će se pametni telefon i Huawei MateBook transformirati u jedan super uređaj čak i bez internetske veze. Zaslon vašeg telefona pojavit će se na prijenosnom računalu što vam omogućuje povlačenje i ispuštanje datoteka između njih i uređivanje datoteka na prijenosnom računalu dok komunicirate s kolegama na telefonu pomoću iste tipkovnice i miša. Ova suradnja na različitim uređajima olakšava život i svakodnevne zadatke.

HUAWEI MateBook D14 dolazi sa 65 W USB-C punjačem koji se uklapa praktično u vaš džep, tako da možete puniti laptop u pokretu. Može napuniti bateriju prijenosnog računala do 46% u samo 30 minuta. Također podržava brzo punjenje i prijenos podataka za vaš telefon.

Foto: Huawei

Na HUAWEI MateBook D 14 laptopu zaslon certificiran od strane TÜV Rheinland-a značajno smanjuje štetno plavo svjetlo koje ometa oči i osigurava zadovoljstvo gledanja i dugoročno zdravlje vašeg vida.

Inovativna ugrađena kamera diskretno je smještena ispod tipkovnice. Samo jednim pritiskom iskoči samo ako vi to želite. Ponovo je stisnite prema dolje kako biste spriječili potencijalni daljinski pristup kameri i narušavanje sigurnosti.


IZVORI teme „START aplikacija“:
https://start.gov.hr/
https://www.fina.hr/start

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije