Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
171 10°C
 • stefj:

  Hm, kada radiš u državnoj ili javnoj službi onda je sve moguće, a sada se nešto prigovara da se isplatilo premalo u privatnom sektoru?.. Treba malo pričekati i vidjeti koliko je će novaca više biti isplaćeno do kraja ove godine, ... prikaži još! nisu privatne firme na proračunu da sada odjednom isplate po 7500 Kn, već će isplaćivati mjesečno... Vidim da neki ljudi misle da su ta primanja neko pravo, a ne da se to ipak treba zaraditi. Privatni sektor ne živi od prava i nameta, već od onog što proda i privredi... Ovo zapravo uopće nije niti loš članak, bar nije antipoduzetnički kakve novine u pravilu objavljuju. Malo statistike koja pokazuje koliko porezno rasterećenje pozitivno utjeće na primanja ljudi... Jasno je da bi razni uhljebi, kao i komentatori ovdje željeli da se to oporezuje ili da se uopće ne isplaćuje, no ipak ovo pokazuje da su visoka porezna opterećenja u siromašnom društvu gdje je država sve pogubna za gospodarstvo i društvo...

 • Avatar cro.adris
  cro.adris:

  Evo konačno da i naši ministri shvate kako smanjenje poreznog opterećenja zapravo donosi više svima nama, uključujući i samoj državi.

 • midea:

  zanimljivo , država državi što god poželi a privatnik radniku samo kako Marić dozvoli , a da postavimo iste kriterije ? ili državne sve i svašta ili realnoga sektora poslodavcu sve a radnicima mrvice .....budimo realni , poslodavci prijave nagrade ... prikaži još!ade radnicima ali malo tko isplaćuje iste !

Još iz rubrike Biznis

Goran Pauk
Goran Pauk:

'Iz fondova EU povukli smo 1,5 milijardi kuna i razvili se u pravi turistički dragulj'

HNB
NASTAVAK RASTA

Ukupni krediti stanovništvu porasli za više od šest posto

Zagreb: Konferencija "Pametni gradovi"
Pametni gradovi

'Krajnji nam je cilj osnažiti gradove i potaknuti ih na promjene za bolje sutra'

7