Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslovni uzlet

Nagrada za pokretače gospodarstva

Nagrada za pokretače gospodarstva
Foto: Poslovni dnevnik
16.01.2014.
u 22:00

Projekt traje godinu dana, a u održat će se dvije regionalne te jedna nacionalna manifestacija.

Malo i srednje poduzetništvo u Hrvatskoj generira preko 40 posto ukupnog izvoza realnog sektora te zapošljava više od 65 posto svih zaposlenih.

U želji da potakne upravo taj segment i upozna javnost s pokretačima hrvatskog gospodarstva, Poslovni dnevnik je odlučio pokrenuti projekt Poslovni uzlet. Cilj je odabrati 500 najuspješnijih malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj koji su proteklih pet godina ostvarili rast prihoda, broja zaposlenih i ocjene boniteta te im, uz pomoć partnera, pružiti alate i edukacije da postanu još bolji i uspješniji. Da 500 najboljih ne bi bilo izabrano samo iz najrazvijenijih područja, Hrvatska je podijeljena u pet regija - istočnu Hrvatsku, središnju i sjeverozapadnu Hrvatsku, Grad Zagreb, Istru, Primorje i gorsku Hrvatsku te južnu Hrvatsku. Iz tih će regija, biti odabrano po stotinu najuspješnijih prema devet kriterija EFQM poslovne izvrsnosti.

U sklopu projekta detaljno će biti predstavljene specifičnosti svake od regija te će se nalizirati stanje segmenta malog i srednjeg poduzetništva u svakoj pojedinoj županiji. Cilj je dubinski analizirati situaciju, istražiti potencijale te skrenuti pozornost javnosti na njih. Projekt će trajati cijelu godinu, a u sklopu njega će se održati dvije regionalne te jedna nacionalna manifestacija na kojoj će biti proglašena tri najbolja poduzetnika u zemlji. Čitatelji svakoga tjedna u Poslovnom dnevniku mogu pročitati opsežnu analizu malog i srednjeg poduzetništva, a ovoga tjedna donosimo analizu Osječko-baranjske županije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije