Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak na službeni put

Na ovo trebate pripaziti kada birate prijevoz za poslovno putovanje

Putovanje avionom
Foto: Shutterstock
16.02.2017.
u 11:15

Najbitnije od svega je odabrati najbrže i najpouzdanije prijevozno sredstvo s kojim ćete stići do određene destinacije

Spremate se na poslovni put, a još se niste odlučili kojim ćete prijevoznim sredstvom stići na vašu destinaciju? 

Ako je riječ o putu u stotine kilometara udaljeni grad, najbolje rješenje je, naravno, ići zrakoplovom. Put autobusom ili vlakom traje predugo i nikada ne znate gdje vas čeka prometni kaos na cesti zbog kojeg nerijetko takva putovanja traju i duže nego što se nadamo. Šanse da ćete kasniti ako stižete zrakoplovom su zbog toga puno manje. 

Ako niste zaposlenik tvrtke kojoj posao cvijeta i ne zna gdje bi s dobiti, onda je najbolje rješenje da putujete jeftinijom klasom koja tvrtku neće previše koštati. 

S druge strane, ako se odlučite na putovanje autobusom ili vlakom jer se, primjerice, bojite letenja, onda se pobrinite da na vrijeme krenete na put. Krenite bar dan ranije kako bi stigli na vrijeme jer sigurno ne želite ispasti neprofesionalni i kasniti na dogovoreni sastanak, konferenciju i sl. 

Putovati službenim automobilom 'najkomotnija' je opcija i odlučite se za nju ako putujete u grad udaljen nekoliko sati od sjedišta vaše tvrtke, ako vam se ponudi mogućnost da na službeno putovanje idete s automobilom. 

Najbitnije od svega je odabrati najbrže i najpouzdanije prijevozno sredstvo s kojim ćete stići do određene destinacije, no uvijek zapamtite krenuti na vrijeme jer niti najbržim zrakoplovom, vlakom ili automobilom nećete stići kada vam je to zadano ako ste krenuli da već u polasku znate da ćete vjerojatno kasniti.

Ovo su, dakle, stvari na koje trebate pripaziti prilikom odabira prijevoznog sredstva za službeno putovanje: 

1. Koliko je udaljena destinacija do koje trebate stići
2. Koji je najbrži i najsigurniji način da stignete ondje
3. Što će se vašoj tvrtki financijski najviše isplatiti
4. Vrijeme polaska na put 

>> Dnevnice u privatnika na račun, u vlasti i dalje u kuverti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije