Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatsko-austrijska gospodarska komora

Na Danu Hrvatske u Štajerskoj o korištenju EU fondova

Martin Schaller
Foto: PR
19.10.2019.
u 00:20

U prvoj polovici ove godine ostvaren je rast BDP-a od 3,1 % u odnosu na isto razdoblje 2018.

Hrvatsko-austrijska trgovinska komora poziva 23. listopada 2019. na Dan Hrvatske u mjestu Raaba, kraj Graza, u 10.30 sati u velikoj dvorani Raiffeisen-Landesbanke Štajerske. Na skupu hrvatskih i austrijskih gospodarstvenika glavna će tema biti korištenje europskih fondova.

U prvoj polovici ove godine ostvaren je rast BDP-a od 3,1 % u odnosu na isto razdoblje 2018.

Najveći utjecaj na gospodarski rast imao je porast vrijednosti bruto investicija u fiksni kapital, a tom kretanju znatno je doprinijelo korištenje EU fondova. Iz europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF) u razdoblju 2014.-2020. Hrvatskoj stoji na raspolaganju 10,7 mlrd. eura, pri čemu je iznos objavljenih natječaja do kraja 2018. dosegao 79% od tog iznosa. Kao pokrovitelj Dana Hrvatske u Štajerskoj, Ministarstvo za regionalni razvoj i EU fondove posebno ističe vladin projekt Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem, u koji je iz EU fondova usmjereno 18.75 mlrd. kuna. Cilj skupa je unapređenje razmjene iskustava obiju zemalja pri korištenju EU fondova i proširenja mogućnosti za suradnju austrijskih i hrvatskih poduzeća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije