Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tek druga u povijesti Mattela

Na čelu proizvođača barbika žena iz Googlea

15.04.2011., Split - U Spaladimu Areni otvorena najveca  izlozba dviju najvoljenijih igracaka na svijetu Barbie lutke i Lego kocke. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
19.01.2017.
u 14:37

Proizvođača lutaka i autića vodit će Margo Georgiadis. Prihod u 3. kvartalu 2016. bio mu je 317 mil. dolara

Najveći američki proizvođač igračaka Mattel imenovao je direktoricu Googlea Margaret “Margo” Georgiadis novom izvršnom direktoricom. Time kompanija najpoznatija po lutki Barbie i metalnim autićima Hot Wheels namjerava ostati relevantna u svijetu u kojem djeci tehnologija nije nepoznanica, ocjenjuju analitičari.

Georgiadis je u Googleu posljednjih šest godina bila zadužena za komercijalne operacije i prodaju oglasa na tržištima SAD-a, Kanade i Latinske Amerike. Od 7. veljače nova će čelnica zamijeniti Christophera Sinclaira, koji je izvršni direktor od početka 2015. Inače, ovo je tek druga žena na čelu Mattela nakon Jill Barad koja je kompaniju vodila krajem 90-ih.

Georgiadis dolazi u kompaniju u vrijeme relativne stabilnosti poslovanja, s godišnjom prodajom od šest milijardi dolara. Neki analitičari sumnjičavi su što je tvrtku preuzela osoba bez iskustva u ovoj industriji, no uzdaju se u njene upravljačke vještine. Glavni će joj cilj biti ojačavanje prodaje igračaka na tržištu na kojem sve više dominiraju igre na mobilnim uređajima. Na tom tragu Mattel je već eksperimentirao i s virtualnom stvarnošću i lutkama povezivima s internetom. Prihod u 3. kvartalu 2016. bio je 317 milijuna dolara. 

>> Do 2045. će jedan od 10 današnjih tinejdžera voditi ljubav s robotom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije