Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konferencija

Mrsić: Do 2020. trebamo imati dva milijuna zaposlenih Hrvata

'13.01.2010. Zagreb - Mirando Mrsic, sef stozera Ive Josipovica. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
29.02.2012.
u 16:05

Ključ je prestati obrazovati mlade za Zavod za zapošljavanje, odnosno potrebno je suradnjom sa gospodarstvenicima pronaći poslove za koje treba školovati mlade – kaže ministar Jovanović

Do 2020. godine želimo dva milijuna zaposlenih Hrvata, rekao je ministar rada Mirando Mrsić na Microsoftovoj konferenciji “Znanjem i inovacijama do konkurentne Hrvatske” dodavši da se ne slaže s mišljenjem da je u Hrvatskoj previše umirovljenika, već misli da imamo premalo zaposlenih.

– Hrvatska je u proteklih nekoliko godina izgubila oko 100 tisuća radnih mjesta koja moramo vratiti, no ključ je prestati obrazovati mlade za Zavod za zapošljavanje, odnosno potrebno je suradnjom s gospodarstvenicima pronaći poslove za koje treba školovati mlade ili prekvalificirati starije građane na burzi. Promjene trebaju početi od osnovne škole, a treba promijeniti što i kako se uči u školi – naglasio je ministar obrazovanja Željko Jovanović.

Na konferenciji se dotaklo i Zakona o radu, koji, tvrde, treba hitno mijenjati, ali u dogovoru sa svim socijalnim partnerima.

Ključne riječi

Komentara 21

VK
veronika.k
16:21 29.02.2012.

To svi znamo,a sada se konkretno se primite posla.

AN
Antiflašist
16:34 29.02.2012.

Ja ne mogu vjerovati u ono sto citam, pa gospodinu jovanovicu smo platili 2 faksa a on otisao u politiku na grbacu radnih ljudi. Kome on to uopce moze bilo sto predbaciti ?.

IC
icko
16:20 29.02.2012.

Ako ovako nastavite kakoste krenuli neć bit sve skupa 2 mil hrvata.. ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije