Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karijera

Mozak se ne smije zatrpati jer se tako usporava njegov rad

Multitasking
Thinkstock
04.06.2012.
u 13:01

Tijekom dana može se usvojiti samo sedam različitih podataka te, ako ste na poslu od jutra, pamćenje se gasi oko 19 sati jer dolazi do preopterećenja i brzog zaborava

Zaposlenici diljem svijeta sve su opterećeniji gomilom informacija, a takva zatrpanost novostima znatno ugrožava njihovu produktivnost, pokazalo je istraživanje tvrtke lexisnexis.

Zamor mozga pojavljuje se zbog straha od informacija: psiha jednostavno ne voli biti zatrpana – objašnjava psihologinja dr. Joanne Cantor. Iako ljudi vole imati više izbora kad odlučuju, ako su suočeni s previše mogućnosti, manje su zadovoljni i odlukama i konačnim izborom, ističe. 

Ostatak članka pročitajte na Pametnoj kuni.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
13:22 04.06.2012.

to vrijedi samo za prosječne ili i za cijelu grupu genija? majko mila, uh, kako ozbiljne studije....za prosječne prosječnost je UVREDA za napredne !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije