Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ocjena

Moody's snizio rejting šest članica zemalja EU

'moodys'
Reuters/Pixsell
14.02.2012.
u 09:46

Ocjene su snižene zbog ekonomskih pritisaka, a iz Moody'sa su poručili da su zabrinuti za sposobnost EU da provede reforme

Nakon što su svoje mišljenje još prošlog mjeseca predstavile kreditne agencije Standard&Poors i Fitch, ovaj mjesec je to učinio Moody's koji je snizio rejting Italiji, Portugalu, Slovačkoj, Sloveniji i Malti i to za jedan stupanj dok je Španjolskoj ocjena snižena za dva stupnja.

Francusku, Veliku Britaniju i Austriju upozorili su da bi im se ocjena s visokog trostrukog A mogla sniziti, izvještava Reuters. Njemački AAA rejting potvrđen je kao i onaj Europskog fonda za stabilizaciju.

Ocjene su snižene zbog ekonomskih pritisaka, a iz Moody'sa su poručili da su zabrinuti za sposobnost EU da provede reforme.

Podsjetimo, u siječnju Standard&Poors snizio rejting za devet zemalja članica EU dok je Fitch isti mjesec snizio ocjenu za njih pet.

Ključne riječi

Komentara 10

OB
-obrisani-
10:57 14.02.2012.

Rothschildove napuhane agencije koje rade isključivo po političkim diktatima.EU treba osnovati svoju agenciju,a ove potpuno ignorirati.

Avatar GERO2
GERO2
11:00 14.02.2012.

Hrvatskoj se i ne moze sniziti rejting jer nize i ne ide,jer kamate na kredite placa kao i Albanija,ali pozitivno je to da Hr ipak moze dobiti kredite,ako se i to ne promjeni.

DR
drznedaj
10:45 14.02.2012.

JA mislim da su te rating--agenture leglo korupcije. Zidovske agenture iz USA ocjenjuju EU koja svoje novce sve vise dobiva iz Azije. Ak to nije paradoks onda neznam sta je. Hvala bogu nedavno je pocela ESMA s radom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije