Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tonu sve dublje

Moody's snizio rejting 28 španjolskih banaka

'moodys'
Reuters/Pixsell
26.06.2012.
u 14:31

Novo snižavanje rejtinga do gotovo bezvrijednog statusa znači da će banke u konačnici morati isplatiti više novca za sanaciju dugova.

Kreditna agencija Moody's snizila je rejtinge 28 španjolskih banaka jer oslabljene javne financije u toj zemlji otežavaju davanje potpore domaćim zajmodavcima.

Guardian piše da novo snižavanje rejtinga do gotovo bezvrijednog statusa znači da će banke u konačnici morati isplatiti više novca za sanaciju dugova.

Španjolska vlada u ponedjeljak je i službeno postala četvrta članica eurozone koja je zatražila pomoć za sanaciju posrnulog bankarskog sektora. Nagađalo se da će od EU tražiti isplatu približno 62 milijarde eura, no taj bi iznos nakon posljednje korekcije Moody'sa mogao biti povišen.

Komentara 4

OB
-obrisani-
17:08 26.06.2012.

četvrta članica eurozone koja je zatražila pomoć za sanaciju posrnulog bankarskog sektora. >>>> ZnaSEvaljdaUcijim rukama je tvornica novca. Samo FED je 'tiskao' u zadnje 3.5 godine preko $23 trilijuna ,naravno za spas bankstera i njihovih multinacionalnih kompanija a da se se u svijetu nista nije promjenilo . Ustvari,svaki dan je sve gorije. Kreiranje novca bez pokrica moralo bi biti zakonom zabranjeno i to bi trebalo tretirati kao kriminalnu radnju i te bankstere treba uhititi i osuditi.

OB
-obrisani-
17:20 26.06.2012.

“ Svijet je suocen sa najtezom financijskom krizom od vremena zadnje iz 1930-etih a mozda i najgorom ikad .”-Guverner The Bank of England Mervyn King. Kad vam Zidov tako kaze onda mora biti istina ,ne?....Pitajte Rohatinskog ako ovomu ne vjerujete...

OB
-obrisani-
17:26 26.06.2012.

Eh da je Spanjolska jedina...ali red onih koji potrazuju je sve duzi... George Soros: “ Financijski sustav gura svijet prema jos jednoj Velikoj depresiji sa nezamislivim politickim posljedicama. Vlade ,posebno u Europi su izgubile kontrolu nad situacijom .“ ..... he,he,he mogu si ja zamisliti ,kako ne. Tresu mu se gace posto i on spada u onaj 1 % robovlasnika. Ha,ha zanimljivo je da Soros daje ( usmjeruje) podrsku Occupy Wall Street pokretu a jos je zanimljivije da je pokret zapoceo Lucis Trust ,a znamo PODcijomKONTROLOM je ta sestokraka organizacija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije