Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dužnička kriza

Moody's Njemačkoj snizio prognozu iz stabilne u negativnu

merkel angela
AFP/PIXSELL
24.07.2012.
u 16:55

Kao obrazloženje za snižavanje prognoze triju zemalja iz "stabilne" u "negativnu" Moody's je naveo "povećanu mogućnost izlaska Grčke iz eurozone".

Agencija Moody's snizila je u utorak prognozu kretanja kreditnog rejtinga Njemačke, Nizozemske i Luksemburga. Te zemlje i dalje imaju najbolji mogući kreditni rejting AAA, no negativna prognoza koju im je dodijelio Moody's znači da bi im rejting mogao pasti u slučaju da se prognoza ostvari, odnosno da se situacija pogorša.

Dogodi li se to, u čitavoj eurozoni samo bi Finska ostala s rejtingom AAA. Kao obrazloženje za snižavanje prognoze triju zemalja iz "stabilne" u "negativnu", Moody's je naveo "povećanu mogućnost izlaska Grčke iz eurozone".

Europska komisija danas je objavila da predsjednik EK Jose Manuel Barroso u četvrtak dolazi u posjet Grčkoj, svoj prvi nakon ljeta 2009. godine.

Komentara 71

RB
Robert Bartini Rijecanin
17:41 24.07.2012.

Amerika je zagospodarila europskom vojskom i vanjskim poslovima...a sve ostalo je unutarnja stvar europskih zemalja.

Avatar emilsali
emilsali
17:50 24.07.2012.

Angela Merkel Razumije se u politiku koliko i svaka domaćica..:) Dovoljno da bude kancelarka Njemacke.. mada sa viškom muških hormona, i facom da joj se neki poslanici ponekad greškom obraćaju sa 'gospodine'.:). Voli sve susjedne države.. i njihove presjednike, iakoako su većina njih oženjeni i uopšte nemaju interesovanja za nju..;p

AU
auslender7
17:33 24.07.2012.

neda mi se oteti utisku da neki namjerno prave krizu...u zadnjem periodu Njemačka profitira,industrija ima profit,auto_industrija ima profit,povećava se štednja građana a ovi smanjuju rejting njemačkoj...ima li logike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije