Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MONSANTO

Monsanto obnovio razgovore s BASF-om radi alternative Bayerovoj ponudi

Monsanto
Foto: Marijan Šušenj/PIXSELL
1/4
14.07.2016.
u 12:04

Moguće spajanje odjela agrokemijskog poslovanja

Američki proizvođač sjemenja i pesticida Monsanto razgovara s njemačkim kemijskim divom BASF-om o mogućem spajanju odjela agrokemijskog poslovanja, izvijestio je u četvrtak Bloomberg News, pozivajući se na anonimne izvore.

"Razgovori su u početnoj fazi", piše Bloomberg, a "paralelno se nastavljaju i razgovori s Bayerom".

Kupnja BASF-ovog agrokemijskog poslovanja tek je jedna u nizu transakcija koje Monsanto razmatra kao alternativu Bayerovoj ponudi za preuzimanje.

Analitičari banke DZ procijenili su danas vrijednost BASF-ovog agrokemijskog odjela na čak 17 milijardi eura. Dodaju ipak da Monsantova ponuda možda neće predstavljati iskušenje za njemačku kompaniju budući da navodno uključuje samo novoizdane dionice a ne gotovinu.

Razgovori Monsanta i Bayera već tjednima tapkaju u mjestu budući da njemačka kompanija nije spremna povisiti vrijednost početne ponude od 62 milijarde dolara ako im se ne omogući uvid u Monsantove knjige. Američka ga je kompanija pak spremna osigurati samo ako Bayer podigne vrijednost ponude.

Među Monsantovim dioničarima mogao bi zavladati nemir ako uprava odluči kupiti dio BASF-a umjesto da prihvati Bayerovu ponudu od 122 dolara po dionici, koja je 37 posto viša od vrijednosti Monsantovih dionica prije pojave medijskih izvješća o mogućoj ponudi za preuzimanje.

Svojedobno su kružile glasine da bi i BASF mogao podastrti ponudu za Monsanto. Glasnogovornica njemačke kompanije nije ih u četvrtak željela komentirati.

>> Bayer pristupio Monsantu s ponudom za preuzimanje

Komentara 1

TE
texas
07:43 15.07.2016.

Monsanto=TROVAČ !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije