Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

MMF: Nužne su reforme u bankarskom sektoru

mmf
AFP
20.01.2010.
u 18:08

Čelnik MMF-a Strauss-Kahn istaknuo je da svjetski čelnici ne smiju odustati od reformi financijskog sektora čiji je cilj spriječiti ponavljanje kreditne krize koja je poharala gospodarstva diljem svijeta.

"Trebaju nam reforme i politička volja", istaknuo je Dominique Strauss-Kahn, čelnik Međunarodnog monetarnog fonda sudionicima okupljenim na Azijskom financijskom forumu u Hong Kongu.

Poručio je da svjetski čelnici ne smiju odustati od reformi financijskog sektora, a kako bi se spriječilo ponavljanje kreditne krize koja je poharala gospodarstva diljem svijeta.

- Potrebno je i provesti ključne promjene, uključujući poboljšanje regulacije i nadzora bankovnog sektora. Puno toga još treba učiniti. Brine me da bi se kroz pola godine do godine dana poslovanje kompanija moglo vratiti u normalu, te da bi se zato pouke izvučene iz zadnje financijske krize mogle brzo zaboraviti - dodao je.

Strauss-Kahn ponovno je isključio mogućnost recesije s dvostrukim dnom u globalnom gospodarstvu, no istaknuo je da je oporavak spor i neujednačen, ali da Azija predvodi s bržim rastom u usporedbi s ostatkom svijeta.

Smatra da i nema razloga za preveliku bojazan od pojave mjehura na tržištu imovine u Kini i u široj regiji, a što predstavlja sve veći razlog za zabrinutost s obzirom na oštar rast cijena nekretnina na regionalnom tržištu.

Azijskoj je regiji poručio kako bi bilo potrebno potaknuti domaću potražnju kako bi se smanjila ovisnost o stranim potrošačima, ponajprije onima iz krizom teško pogođenog SAD-a.

 

Ključne riječi

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
19:36 20.01.2010.

Reformirajte si vi svoj fed i sl. (svijetska banka) smeća koja prouzrukole ovu krizu ... . Neštampajte novac bez pokrića i maknite lažno zlato iz fort knoxa i bank of england-a ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije