Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza gospodarskog stanja

MMF: Globalna ekonomija je i dalje ranjiva i trebaju joj poticaji

burza japanska
arhiva VL
23.11.2009.
u 13:15

Globalna ekonomija je i dalje ranjiva i podložna oscilacijama, a brzina i jačina oporavka ovisit će o mjerama koje će vlade najrazvijenijih država poduzimati sljedećih mjeseci.

Globalna ekonomija je i dalje ranjiva i podložna oscilacijama, a brzina i jačina oporavka ovisit će o mjerama koje će vlade najrazvijenijih država poduzimati sljedećih mjeseci - kazao je izvršni direktor Međunarodnoga monetarnog fonda Dominique Strauss-Kahn.

Dominique Strauss-Kahn, čelnik zajmodavca iz Washingtona, izjavio je da je glavna zadaća bogatih zemalja osmisliti planove pomoću kojih će očistiti fiskalni nered koji je prouzročila duga borba protiv krize, iako je još prerano za napuštanje poticajnih mjera, prenosi Reuters.

- Naša preporuka je - oprez, jer će veću štetu napraviti prerano od prekasnog napuštanja tih mjera - kazao je Strauss-Kahn prema kojem su milijarde i milijarde dolara državnih pomoći, ali i niske kamatne stope spasile svjetsko gospodarstvo.

Više pročitajte na Poslovni.hr.

Komentara 1

OF
odd_fellow
13:23 23.11.2009.

Spasile svjetsko gospodarstvo... privremeno, po cijenu ogromnih rupa (deficita) u državnom proračunu. Čekaj da dođe novi oil spike (nafta preko 100 d/b) pa da vidiš kako tone Titanic. Ako i ne dođe produbljavanje krize je neminovno. Uz sve gigantske napore vlada i pad cijena svjetska kriza danas je teža nego prije godinu dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije