Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati

Mlinar u prvom kvartalu ostvario 900 tisuća kuna dobiti

kruh
Arhiv VL-a
03.05.2010.
u 11:11

Pad prihoda i rashoda posljedica je koncentriranja na glavni biznis – pekarstvo i vlastitu maloprodaju – koji je lani imao udio 25 – 30 posto u ukupnoj prodaji, stoji u priopćenju tvrtke Zagrebačkoj burzi.

Mlinsko-pekarska industrija Mlinar, koja je od polovice lanjske godine u većinskom vlasništvu Pekarne Kruna iz Osijeka, u prvom je tromjesečju ove godine ostvarila 902 tisuće kuna dobiti, za razliku od istog razdoblja lani kada je ostvaren gubitak od 2,3 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi Mlinara iznosili su 41,5 milijuna kuna, što je pad od 31,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Prihodi od prodaje smanjeni su 30,6 posto, na 40,17 milijuna kuna, a rashodi za 35,4 posto - na 40,6 milijuna kuna.

Pad prihoda i rashoda posljedica je koncentriranja na glavni biznis – pekarstvo i vlastitu maloprodaju – te napuštanje mlinskog biznisa koji je u prošloj godini imao udio 25 – 30 posto u ukupnoj prodaji. U prvom tromjesečju ove godine društvo je investiralo 18,86 milijuna kuna, ponajprije u preuređenje i otvaranje novih prodajnih mjesta te u pekarsku opremu. Likvidnost je otežana, a potrebe za novčanim sredstvima održavaju naplatom potraživanja, kroz vlastitu maloprodajnu mrežu i ugovaranjem bankarskih kredita, stoji u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije