Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pekarski biznis

Mlin i pekare s partnerima kreću u preuzimanje Klare

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
14.03.2019.
u 14:12

MIP konstantno bilježi rast. Tvrtka je 2017. završila s 570 milijuna kuna prihoda i 8 milijuna kuna neto dobiti, a zapošljavala je 1520 zaposlenika.

Sisačka tvrtka Mlin i pekare (MIP) izvijestila je na Zagrebačkoj burzi da namjerava dati ponudu za preuzimanje Zagrebačkih pekarni Klara. Ponudu namjerava dati u partnerstvu s našičkim Papukom, Anagalisom i Darnom, u kojima ta sisačka tvrtka ima više od 25 posto udjela te s Dragicom Plodinec, koja u MIP-u posjeduje više od 25 posto udjela. Dragica Plodinec je ujedno i najveći pojedinačni dioničar Klare s učešćem od gotovo 24 posto. Izuzev u Klari, Dragica Plodinec nastupa u partnerstvu sa sinovima Josipom i Franom, te suprugom Josipom. O planovima preuzimanja Klare, kao i inače, ova samozatajna obitelj ne istupa javno, sve je, kažu, jasno iz objave na burzi. Klara je nekad bila jedna od perjanica pekarske industrije, na tržištu je još od 1909. godine, no proteklih godina ostali su je “igrači” pretekli, prvenstveno Mlinar, Pan-Pek i Dubravica.

MIP konstantno bilježi rast. Tvrtka je 2017. završila s 570 milijuna kuna prihoda i 8 milijuna kuna neto dobiti, a zapošljavala je 1520 zaposlenika. Po svim parametrima veći je sustav od Klare, koja je primjerice prošlu godinu završila s 398 milijuna kuna prihoda i 2 milijuna kuna neto dobiti, a prema dostupnim podacima ima oko 650 zaposlenika. Klara ima upisani temeljni kapital od 113,5 milijuna kuna, podijeljen na 283.760 redovnih dionica. Dionicom Klare u utorak je protrgovano za 85.000 kuna, a cijena je skočila više od 56 posto na 50 kuna. Tom se dionicom rijetko trguje, posljednji puta 11. veljače, a tako visok promet nije zabilježen još od početka 2008. (pd)•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije