Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karijere

Mladen Veber odlazi iz Atlantic Grupe

Mladen Veber
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
07.11.2018.
u 08:15

Nakon smjene s pozicije šefa KK Cedevita, Tedeschijev bliski prijatelj karijeru nastavlja i izvan Atlantica

Nakon što je Mladena Vebera prije dva tjedna smijenio s funkcije predsjednika Košarkaškog kluba Cedevita, čelnik Atlantic grupe, Emil Tedeschi, starijeg je potpredsjednika za Operativno poslovanje Atlantica maknuo i iz uprave kompanije. Na Zagrebačkoj burzi jučer je objavljeno kako Veber od jučer više nije član uprave Atlantica te da će karijeru će nastaviti izvan sustava grupe. Njegove odgovornosti preraspodijelit će se između ostalih članova uprave.

Mnogi iznenađeni

Veber se Atlanticu pridružio 1996. na mjestu direktora Distribucijskog centra Rijeka, 2001. imenovan je za potpredsjednika Atlantic Tradea za upravljanje robnim markama i međunarodna tržišta, a 2006. na poziciju starijeg potpredsjednika nadležnog za operativno poslovanje kompanije. Mnogi su jučer bili iznenađeni objavom kako Veber odlazi iz Atlantic grupe, s obzirom na to da je s Tedeschijem bio blizak prijatelj. No zbog loših rezultata KK Cedevite, koja je u vlasništvu Atlantic grupe, Tedeschi ga očito više nije vidio na poziciji šefa tog kluba te je smijenivši i njega i kompletno vodstvo Cedevite sam preuzeo čelnu poziciju.

Na mjesto sportskog direktora KK Cedevita, umjesto Mateja Mamića imenovao je Veljka Mršića, dok je mjesto glavnog trenera momčadi koja igra u Eurokupu 7Days i ABA ligi umjesto Sita Alonsa preuzeo Slaven Rimac, dosadašnji trener Cedevitine momčadi koja se natječe u HT Premijer ligi.

Kad su u pitanju rezultati Atlantic grupe, u prvih devet mjeseci ove godine prihodi su blago pali, ali je dobit tri puta veća u odnosu na isto razdoblje lani. Kompanija je ostvarila 3,88 milijardi kuna prihoda od prodaje, 0,5% manje, ali je neto dobit nakon manjinskih interesa skočila 34,4%, na 319 mil. kuna.

Podbacili inoprihodi

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) u tom je razdoblju porasla 18,9%, na 524 mil. kuna, dok se pad prihoda pravda izostankom prihoda od prodaje privatnih marki u strateškom poslovnom području Sportska i aktivna prehrana.

Na tržištu Hrvatske Atlantic je ostvario prihode u iznosu od 1,3 mlrd. kuna, 9,6% više nego u istom lanjskom razdoblju, u Srbiji 920,5 mil. kuna, što je rast od 5,6%, a u Sloveniji 652 mil., 4% više. Ključna europska tržišta, njemačko, švicarsko, austrijsko i švedsko podbacili su 39% na godišnjoj razini, na 210 mil. kuna, a za 24%, na 124 mil. kuna pali su prihodi Atlantica na tržištu Rusije i Zajednice neovisnih država (ZND).

Ključne riječi

Komentara 4

PS
popevke sAm slagal
14:38 07.11.2018.

Briga njega i za Atlantic i za Cedevitu. Njemu je na pameti samo Vanja Mamić. To je ona provincijalka iz Bjelovara koja si je umislila da je princeza od Monaca. Mladen, drži se.

SV
Sveznalica
22:08 07.11.2018.

A politika morala uhljebiti velestručnjaka Premužaka koji bježi nakon devastacije Dalekovoda, sad kad dođe na mjesto Mladena sa svojom hordom skakavaca ima da pojedu još jednu pristojnu kompaniju bez ikakve odgovornosti prema društvu i uposlenicima.

SV
svitilnik
20:44 07.11.2018.

Sankcije protiv Srbije su utvđene i donešene ukoliko nastavi s dosadašnjom politikom. Medju prvim je uvoz proizvoda iz Srbije. Oni pametniji se odmiču od toga, znaju što im je činiti. Ovo nije slučajno, razumljivo s obzirom koliki je uvoz Atlantica iz Srbije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije