Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MONETIZACIJA AUTOCESTA

Mirovinci biraju koji će od dva konzorcija

Siniša Hajdaš Dončić
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
11.11.2013.
u 10:11

S kim četiri mirovinska fonda pregovaraju, još ne žele govoriti. No, doznajemo da je riječ o fondovima Macquarie i Goldman Sachsu

Kako doznajemo, rok za dostavu pisma namjere zainteresiranih ulagača za monetizaciju autocesta produljen je za dva do tri tjedna, odnosno umjesto 15. studenoga, potencijalni ulagači svoj interes mogu iskazati do kraja ovoga ili početkom sljedećega mjeseca. I dalje se kao najveći kandidati spominju četiri obvezna mirovinska fonda, koji trenutačno biraju s kim će surađivati, i to između dva strateška partnera s kojima bi zajedno ušli u projekt. Doznajemo da je riječ o fondovima Macquarie i Goldman Sachsu.

U autoceste su mirovinci spremni uložiti oko 35 posto vrijednosti projekta, odnosno između 600 i 700 milijuna eura s obzirom na to da je projekt procijenjen na oko tri milijarde eura. Dakle, društvo koje će ući u partnerstvo trebalo bi uložiti oko 2,5 milijarde eura.

Iako suradnja više nije upitna, mirovincima stvara veći problem pravna strana, konkretnije, Zakon o javnoj nabavi jer je upitno kako, zbog njihovih zakonskih prepreka, zajedno sva četiri fonda mogu dati zajedničko jamstvo.

Komentara 1

BF
brkonja fra brkati
13:24 12.11.2013.

Goldman&Sachs je simbol bankarske oligarhije i kriminala.Oni peru novac gdjegod da stignu.Imali su udjela u najvećem američkom portalu za podvođenje.Kad se saznalo,prodali su dionice.Nadalje, korporacija koja upravlja sa privatnim zatvorima u SAD,u njihovom je većinskom vlasništvu.Tamo se ljude dovodi bezz suđenja,u suradnji sa korumpiranim sucima,gdje ih prisiljavajun da rade za 10 centi po satu. Samo je jedan takav sudac uništio živote oko 5000 djece i maloljetnika,Nedavno je osuđen na preko 20 godina zatvora. Nadalje,Goldman&Sachs je bila savjetnik grčke vlade prije krize i sloma te joj davala savjete kako će iskazati lažnu bilancu.U toj su priči oni izvukli profit,a posljedice su teško pogodile,ne samo Grčku ,nego i EU. Ukratko banka Goldman&Sachs ,uključujući i njene fondove su novčarska kuća u najboljoj tradiciji Al Caponea ,sa kojom je najbolje ne imati posla jer takvih lopova,koji su vlasnici te banke,nema nigdje.Uostalom,većinski vlasnik te Banke je ozloglašena,vodeća cionistička obitelj Rothschild,koja predstavlja vrh NWO.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije