Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turizam i ugostiteljstvo

Ministarstvo turizma dodjeljuje 32 milijuna kuna za ranjive skupine na tržištu rada

Ugostiteljstvo
03.04.2019.
u 17:38

Riječ je o projektima koji se odnose na nezaposlene osobe te osobe mlađe od 25 i starije od 54 godine.

Ministarstvo turizma dodjeljuje 32 milijuna kuna za financiranje 22 projekta u sklopu programa poboljšanja pristupa ranjivim skupinama tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva, kojom se financiraju projekti s rezervne liste sufinancirani sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Riječ je o projektima koji se odnose na nezaposlene osobe te osobe mlađe od 25 i starije od 54 godine.

S obzirom na to da je zaprimljen značajan broj kvalitetnih projektnih prijedloga, aktivirana je rezervna lista i povećana alokacija za projekte koji nisu uspjeli ući u prvobitnu financijsku omotnicu Poziva koji je realiziran prošle godine s iznosom od 31,5 milijuna kuna.

- Ova Vlada svjesna je važnosti i mogućnosti koje turizam nudi te stoga mnogo napora ulažemo u edukaciju, aktivaciju i popularizaciju turističkih i ugostiteljskih zanimanja. Kroz ovaj projekt osigurali smo dosad preko 63 milijuna kuna, a njime želimo omogućiti i olakšati pristup ranjivih skupina tržištu rada u turizmu. Turizam možemo razvijati jedino sinergijom javnog, privatnog i civilnog sektora jer je turizam industrija doživljaja i emocija, mora bit uključiv i prilika za zaposlenje. Svatko može biti dio uspjeha hrvatskog turizma i zato je važno je da svi zajedno nastavimo raditi na stvaranju konkurentnog i socijalno odgovornog turizma u Hrvatskoj - zaključio je u povodu objave odluke  ministar turizma Gari Cappelli.

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

AN
antonelić
21:31 03.04.2019.

evo vidite da se može kad se hoće ... 32 milijunčpća za prosperitet lijepe naše ... za našu budućnost , za naše mlade i za naše stare ... važno je samo da su članovi hadeze-a ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije