Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJEFTINJENJE

Ministarstvo gospodarstva za sutra najavilo pad cijena goriva

benzinska
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
16.11.2015.
u 20:36

Nove cijene u konačnici prvenstveno ovise o odluci trgovaca

Cijene benzina od utorka bi mogle pasti između 11 i 12 lipa po litri, a dizelskih goriva oko 8 lipa po litri, objavilo je danas Ministarstvo gospodarstva.

– Prema današnjem izračunu, zbog pada cijena naftnih derivata na Mediteranu od 2,85 do 4,85 posto u odnosu na prošli tjedan te unatoč rastu tečaja dolara od 1,58 posto, cijene motornih goriva bi od sutra trebale pasti. Cijene benzina bi tako od sutra mogle pojeftiniti između 11 i 12 lipa po litri, dok bi istodobno dizelska goriva mogla pojeftiniti oko 8 lipa po litri – navode iz Ministarstva.

Iz Ministarstva napominju da je tržište naftnih derivata u Hrvatskoj slobodno, pa nove cijene u konačnici prvenstveno ovise o odluci trgovaca.

Također podsjećaju da je jedino službeno mjesto s točnim cijenama motornih goriva svih benzinskih postaja u Hrvatskoj na portalu i aplikaciji o cijenama goriva Ministarstva gospodarstva.

>> Cijene goriva porasle drugi tjedan zaredom

Komentara 1

CE
centirion
06:26 17.11.2015.

Malo cijene gore, pa dole,pa gore pa opet dole! Obični cirkus i manipulacije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije