Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očekuju 3 milijuna

Milijunti putnik u splitskoj zračnoj luci

Zračna luka Split
Foto: IC/PIXSELL
1/3
30.06.2018.
u 14:46

Danas će njome proći milijunti putnik, što se neće posebno obilježiti s obzirom na to da sljedećeg milijuntog putnika očekuju već početkom kolovoza.

U splitskoj zračnoj luci danas se očekuje milijunti putnik, u kolovozu očekuju sljedećeg, a prvi put ove godine bi promet mogao premašiti tri milijuna putnika, pa će dolazak trimilijuntog prigodno i obilježiti, kažu u Zračnoj luci.

U splitskoj zračnoj luci danas slijeće i polijeće 105 zrakoplova s ukupno 28 tisuća putnika, a u nedjelju 95 zrakoplova s 21 tisućom putnika, doznaje se od voditelja Službe prihvata i otpreme Mate Melvana.

Danas će njome proći milijunti putnik, što se neće posebno obilježiti s obzirom na to da sljedećeg milijuntog putnika očekuju već početkom kolovoza.

"Ove smo godine odlučili da ćemo obilježiti ono što je najznačajnije za nas, a to je da prvi put očekujemo tri milijuna putnika. Mi smo prije dvije godine prvi put prešli dva milijuna, a ove godine prelazimo tri, pa ćemo tada to obilježiti kao nama bitan događaj. Danas nam je milijunti putnik u luci, a kada to uspoređujemo s istim razdobljem prošle godine, u porastu smo 15,7 posto", kazao je Melvan.
 
Ovoga su vikenda gužve i u Trajektnoj luci Split, kroz koju je od jučer prošlo 65 tisuća putnika, od čega 40 tisuća danas. Trajekti su prevezli deset tisuća vozila na otoke i s njih, dok će četiri kruzera sa zastavama Italije i Bahama u grad podno Marjana dovesti pet tisuća turista. Osim velikih kruzera u splitsku će luku uploviti i 90 minikruzera domaćih brodara na kojima će u ukrcaju i iskrcaju biti 5000 putnika u tranzitu.


 
Rukovoditelj Lučkog operativnog centra Vicko Vrgoč je Hini kazao da najviše interesa putnika i dalje ima za otoke Brač, Hvar (Starigrad) i Korčulu (Vela Luku). U trajektnom prometu za ova dva dana bilježe 37 polazaka, te 11 polazaka u plovidbi katamarana.
"Danas nam je cijeli dan gužva na prilazu luci, odnosno u Zvonimirovoj ulici...Imali smo i dva izvanredna polaska prema Supetru na Braču, a ostalo nam je i tridesetak vozila za Vela Luku na Korčuli, te oko dvadesetak za Starigrad, ali i to će tijekom dana krenuti prema svom polazištu", izjavio je za Hinu Vrgoč.

Britanci proširuju Heathrow, a ovo je sedam najvećih aerodroma svijeta

Zračna luka Split
1/12

 

Komentara 2

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
17:54 30.06.2018.

Za svaku pohvalu. Jedino se nadam da i popratne sluzbe (dalji prevoz, smjestaj) prate taj dolazak, sto po izrazima lica putnika mozda i nije slucaj.

PH
Petarstijena-HR
16:47 01.07.2018.

Splitska zračna luka će po broju prevezenih putnika biti najveća u RH do kraja 2018.g., problem je što infrastruktura grada Splita debelo zaostaje , možda čak i 30.g...Most Split-Kaštela, metro-zračna luka -Split, novi autobusni, željeznički i lučki terminali su hitno potrebni, uz gradnju novih hotela sa 4 i 5 zvjezdica...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije