Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka pivovara

Počeli radovi na mikropivovari od 11 milijuna kuna

Konferencija povodom obilježavanja početka radova na novoj mikropivovari
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/7
08.06.2017.
u 19:46

Domaća pivska scena prati globalni trend pa tako konstantno raste broj mikropivovara

U vanjskim prostorima Pivane, pivnice naslonjene na pogon Zagrebačke pivovare, do kraja ovog mjeseca počinju radovi na novoj, 11 milijuna kuna vrijednoj mikropivovari. U tom novom pogonu kapaciteta 5000 hektolitara koji je nastavak projekta Pivane, otvorene prije dvije godine, pripremat će se različiti stilovi nepasteriziranog i nefiltriranog piva, svako u nekoj manjoj količini.

Kako kažu u Zagrebačkoj pivovari, riječ je o najsuvremenijoj opremi proizvedenoj u Njemačkoj i Češkoj, a na kojoj će budući glavni majstor u novoj mikropivovari, Mirko Banić-Ištuk, pripremati svježa piva od sastojaka iz cijelog svijeta.

– Bit će to, naravno, u malim količinama, što će nam omogućiti fleksibilnost u proizvodnji. Za početak, ponudit ćemo tri pivska stila koja ćemo i razvijati, a kojima ćemo osluškivati želje i potrebe naših potrošača.

Tina Puhalo Gladinović, Milan Peh, Mirko Banić Ištuk
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Bit će tu i sezonskih specijala za najzahtjevnija nepca – rekao je Mirko Banić-Ištuk. Motivacija je za ovakvu investiciju Zagrebačke pivovare jasna. Kako kažu, domaća pivska scena prati globalni trend pa tako konstantno raste broj mikropivovara.

Logično, takve pivovare mogu brzo reagirati na potrebe potrošača koji i žele raznolikiju ponudu piva, a na taj način raste i povjerenje potrošača u ovu proizvodnu kategoriju. Potrošači piva sve su educiraniji i zahtjevniji pa im najveća domaća pivovara na ovaj način želi osigurati raznolikiju i inovativniju ponudu.

Komentara 1

JO
josip568
20:47 08.06.2017.

vidi malog sto raste jebo cacu svog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije