Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicije

Mercator otvorio svoj 21. trgovački centar u RH vrijedan 9 mil. eura

debeljak
Arhiva Vl-a
28.06.2011.
u 12:52

Već sutra, u srijedu, otvara se Mercatorov supermarket u Biogradu na više od 1400 četvornih metara, a krajem srpnja i novo centralno logističko skladište u Sv. Nedelji na 30.000 četvornih metara s opremom vrijednom 3,3 milijuna eura.

Otvaranjem trgovačkog centra i svog prvog prodajnog mjesta u Rovinju, Mercator-H realizirao je svoju najveću ovogodišnju pojedinačnu investiciju u Hrvatskoj vrijednu 9 milijuna eura. Rovinjski trgovački centar Mercatorov je 21. centar i ukupno 135. trgovina koju u Hrvatskoj otvara vodeći maloprodajni lanac jugoistočne Europe, priopćili su iz te kompanije.

Uz brojne uzvanike rovinjski centar svečano su otvorili gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza, predsjednik uprave Mercator Grupe Žiga Debeljak i predsjednik uprave Mercatora-H Stanislav Brodnjak koji je podsjetio da je Mercator svoje poslovanje u Hrvatskoj počeo upravo u Istri 2000. godine otvorenjem prvog centra u Puli.

– Nakon što smo u prvom kvartalu investirali 3 milijuna eura i otvorili više od 2000 četvornih metara prodajnih prostora u Zagrebu i Osijeku, danas otvaramo trgovački centar s više od osam tisuća četvornih metara prodajne površine. Uvjeren sam da je naša investicija od 9 milijuna eura i 80 novootvorenih radnih mjesta velik  doprinos razvoju i napretku trgovine Rovinja, jednog od najznačajnijih hrvatskih turističkih središta – istaknuo je Brodnjak.

Najavio je i da Mercator-H i nakon Rovinja nastavlja s investicijama i širenjem maloprajne mreže – već sutra, u srijedu, otvara se Mercatorov supermarket u Biogradu na više od 1400 četvornih metara, a krajem srpnja i novo centralno logističko skladište Mercatora u Sv. Nedelji, na 30.000 četvornih metara a opremom vrijednom 3,3 milijuna eura.   

Mercatorov centar u Rovinju, uz supermarket od 1100 četvornih metara prodajnog prostora, Rovinjanima će ponuditi i niz međunarodnih brendova kojih do sada nije bilo. Svoja vrata tako će otvoriti Intersport, DM-drogerie markt, Jysk, Mana, Benetton kids, Accessorize, Triumph i O’Neil.

Komentara 4

Avatar pinko_palinko
pinko_palinko
14:44 28.06.2011.

da li mi netko moze objasniti kako Mercator otvara supermarkete u HR kada hoce i gdje hoce a Agrokor-Konzumu nije dozvoljeno otvaranje istih u Sloveniji?

MA
matia
14:55 28.06.2011.

valjda računaju da će agrokor preuzeti merkator :)

EU
EUfan
15:00 28.06.2011.

Pinko! Todorić u Sloveniji nema takve privilegije da bi plaćao dobavljaće po godinu dana bez kazne. Zato ih ne otvara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije