Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treće izdanje projekta

'Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama': Umrežavanje i potpora – formula je uspješnih

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/7
17.06.2021.
u 08:33

Za mene je to bio velik izazov jer sam se morala brzo prilagoditi različitim osobama i očekivanjima, kaže tajanstvena mentorica

U znaku suradnje, umrežavanja, međusobne podrške i potpore završen je još jedan ciklus projekta “Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama”. U sklopu projekta koji je pokrenula urednica magazina Zaposlena Ana Gruden i koji se već treću godinu uspješno održava u suradnji s Večernjim listom zadnjih su se nekoliko mjeseci u Hotelu Esplanade redovito sastajale žene različitih generacija i zanimanja, a sve s ciljem njihovog osobnog te profesionalnog razvoja kao i napredovanja u poslovnom svijetu.

– Još jednom smo uspješno spojili 15 mentorica i 16 mentijki, a uvijek naglašavamo da i jedna i druga strana tijekom cijelog ovog procesa jako puno nauče te napreduju, to nakon svakog programa ističu i naše mentorice i mentijke – rekla je organizatorica programa Ana Gruden. Objasnila je da su osim samog mentorstva jako važni redoviti mjesečni sastanci i druženja svih sudionica na kojima dijele iskustva, izazove s kojima se susreću...

Vrijedni savjeti i upute

Također, svaki mjesec je za polaznice programa organizirano i tematsko predavanje, a na zadnjem susretu u utorak održala ga je mentorica Selma Čmelik, vlasnica agencija za digitalni marketing iz Zadra.

– Radim s malim poduzetnicima kojima pomažem kako bi uspješno ostvarili svoje marketinške ciljeve, a znanje o tome kojih su sedam učinkovitih strategija digitalnog marketinga želim podijeliti i u sklopu ovog projekta s ostalim mentoricama i mentijkama. To su zapravo taktike koje mali poduzetnici mogu koristiti u svom poslovanju s ciljem bolje promocije i vidljivosti te u konačnici s ciljem uspješnog poslovanja – rekla je Selma Čmelik koja je prošle godine u projektu “Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama” sudjelovala kao mentijka, a ove kao mentorica.

– Svako od ta dva iskustva dragocjeno je na svoj način te sam uistinu uživala biti dio ovog programa i prošle i ove godine. Lani sam imala prekrasnu mentoricu koja mi je zaista pomogla u osmišljavanju projekta na kojem trenutno radim i koji bi ove godine trebao ugledati svjetlo dana, a riječ je o jednoj B2B platformi koja je namijenjena čarter branši za donošenje boljih poslovnih odluka. Pritom mi je definitivno korisno bilo umrežavanje, odnosno povezivanja s ostalim ženama koje se međusobno razumiju, koje znaju kroz što ova druga prolazi i koje mogu dati uistinu vrijedne savjete i upute – prisjetila se Selma Čmelik.

1/7

Ističe kako je na početku ovogodišnjeg programa bila pomalo skeptična s obzirom na to da se prvi puta našla u ulozi mentorice.

– Nisam bila sigurna kako ću se snaći u toj ulozi, no s obzirom na to da su u ovom programu parovi uistinu promišljeno spojeni, dobila sam odličnu mentijku koja je danas točno u onoj poslovnoj fazi u kojoj sam ja bila prije pet godina tako da sam mogla prepoznati probleme i izazove s kojima se ona susreće te se nadam da sam joj kroz ovih šest mjeseci uspjela olakšati njezin poslovni put – zaključuje Selma Čmelik.

Strateška inovacija

A jedna od ovogodišnjih mentorica i to tajanstvena mentorica koja je radila s tri mentijke kako bi ima dala drugo mišljenje te drugu perspektivu i čije se ime nije znalo do samog kraja projekta je Snježana Bahtijari, dugogodišnja menadžerica u ICT industriji.

– Sudjelujem u ovom projektu već treću godinu pri čemu sam prve dvije godine bila mentorica, a sada sam došla na ideju da pokušamo napraviti jednu inovaciju te da budem tajanstvena mentorica. Taj “tajanstveni rad” je podrazumijevao da dodatno mentoriram tri mentijke koje su imale svoje mentorice, ali sam im ja dala drugo mišljenje. Mi nismo zajedno odradile cijeli program mentoriranja već sam ja s njima radila intenzivno i ubrzano tako da je moj doprinos ovom programu bio na jednoj strateškoj razini i to je odlično funkcioniralo te mogu reći da je naša suradnja bila fantastična tako da su dojmovi svih jako pozitivni – zaključila je Snježana Bahtijari.

Njezine su mentijke bile Karla Ressler, Marina Suić Pastula i Letizia Zadravec.

– Treba reći i kako jedna od njih dolazi iz korporativnog svijeta, druga ima ambiciju napraviti jedan vrlo kreativan projekt za djecu, a treća je uspjela od lokalnog cvjećarskog obrta napraviti hrvatski brend. Tako da je ovo za mene bilo znatno drugačije iskustvo nego kada sam bila mentorica samo jednoj mentijki. Sada sam morala napraviti procjenu za svaku od njih te sam sukladno tome napravila tri različita model rada. Za mene je to bio velik izazov jer sam se morala brzo prilagoditi različitim osobama, njihovim različitim karakteristikama, ali i očekivanjima. Ipak, mogu reći da je ova inovacija donijela jednu novu dimenziju samom programu – kaže Snježana Bahtijari.

Mentijke Karla Ressler, Marina Suić Pastula i Letizia Zadravec pohvalile su se kako su u posljednjih pola godine dobile priliku raditi sa Snježanom Bahtijari, uspješnom poslovnom ženom, koja ima veliko iskustvo u radu s ljudima, u poslovnom sektoru te u komunikaciji i menadžmentu.

Kažu da su iznimno napredovale tijekom programa “Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama”, ali i da će mnoge od njih i nastaviti surađivati zaključile su i ostale sudionice programa čije se iduće četvrto izdanje već planira.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije