Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hakeri u MMF-u

Međunarodni monetarni fond meta sofisticiranog računalnog napada

mmf
Arhiva Vl-a
12.06.2011.
u 14:58

Prema pisanju New York Timesa ukradeni bi podaci mogli biti pravi "politički dinamit" u mnogim zemljama.

Dok još uvijek traži zamjenu za bivšeg direktora Dominiquea Straus-Kahna, MMF se našao na meti hakera.

Prema pisanju New York Timesa, riječ je o vrlo sofisticiranom računalnom napadu, no glasnogovornik MMF-a David Hawley ne želi otkriti pojedinosti o tom događaju. O širini i značenju napada možda najbolje govori to što je Svjetska banka, čije se sjedište nalazi prekoputa zgrade MMF-a u Washingtonu, prekinula kompjutorski link koji dvjema institucijama omogućuje razmjenu informacija.

S obzirom da je MMF središte programa sanacije prezaduženih Portugala, Grčke i Irske te posjeduje vrlo osjetljive informacije o tim i drugim zemljama koje su na samom rubu krize, situacija oko hakerskog napada prilično je škakljiva. Tu su i podaci koji bi mogli izazvati reakcije na svjetskim tržištima, neslužbeni razgovori i komunikacija s državnicima..., što bi prema pisanju New York Timesa, mogao biti pravi "politički dinamit" u mnogim zemljama. 

Komentara 2

XA
xaron
21:41 12.06.2011.

Pa podmetanje Straussu africke sobarice ne bih bas nazvao \"sofisticiranim\" napadaom na MMF. Najveca prijetnja MMF-u su njegovi d******rukovodioci.

AN
Antiša
22:44 03.07.2011.

MMF je kriv za sve inflacije i devalvacije. Neka ga unište hakeri...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije