Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslodavac Partner

McDonald's nagrađen certifikatom za kvalitetan odnos prema radnicima

Nagrada McDonaldsu
Foto: Certifikat Poslodavac Partner
28.01.2019.
u 11:49

Tročlani tim certifikatora analizirao je procese upravljanja radnicima i pohvalio kvalitetno uvođenje zaposlenika u posao.

McDonald's već godinama privlači brojne djelatnike, bez obzira na njihovu dob, a koji su u potrazi za poslom u tvrtki koja bi im pružila fleksibilno radno vrijeme, stimulativnu satnicu i priliku da na temelju svog zalaganja napreduju i budu nagrađeni.

Da svojim djelatnicima pružaju sve to, ali i mnogo više, McDonald's je upravo potvrdio u postupku ocjenjivanja svojih HR procesa na temelju kojeg su i nagrađeni certifikatom Poslodavac Partner.

Stručni tročlani tim certifikatora dubinski je analizirao procese upravljanja zaposlenicima u McDonald'su i posebno pohvalio kvalitetno uvođenje zaposlenika u posao te kontinuirano interno dijeljenje znanja i treninge zaposlenika.

U McDonald'su na temelju svog zalaganja svaki zaposlenik ima priliku napredovati od ulaznih pozicija do Uprave, a zaposlenici se dodatno motiviraju i većom satnicom na osnovi zalaganja, kao i sudjelovanjem u izboru za zaposlenika tjedna ili mjeseca.

U McDonald'su ističu da uvijek slušaju potrebe svojih zaposlenika, stoga se, primjerice, prilikom izrade svakog rasporeda rada, uvijek u obzir uzima opseg rada i termini za koje je zaposlenik koji je student sam istaknuo da mu najviše odgovaraju, a tvrtka podržava razvoj studenata i time što im omogućuje kontinuirani trening i brojne edukacije.

Osim toga, McDonald's svojim studentima pruža mogućnost desetomjesečne stipendije, te je do sada stipendirao preko 100 studenata.

Edukacije i treninzi očekuju sve djelatnike, a ulaže se i u vještine upravljanja menadžmenta jer menadžment stvara radno okruženje te motivira tim.

U lipnju se za zaposlenike organizira ljetni party koji uvijek sadrži i neke sportske aktivnosti, dok svaki restoran ima dodatni budžet za timske aktivnosti koji zaposlenici mogu koristiti za zakup sportskih terena za nogomet, kuglanje i slično. Kraj godine obilježava se zimskim partyjem.

U McDonald'su su posebno ponosni i na projekte društveno odgovornog poslovanja u koje se restorani redovito uključuju sa svojim zaposlenicima. Primjerice, s Centrom za rehabilitaciju u Zagrebu ostvarena je suradnja kojoj je cilj pomoći osobama s Downovim sindromom, gdje osoba s Down sindromom dolazi na radnu terapiju u jedan od restorana.

McDonald's je u više gradova širom Hrvatske u sklopu projekta Za naš ljepši kvart, usmjerenim na parkove, dječja igrališta, ZOO vrtove i učionice na otvorenom, među ostalim pokrenuo i 12 učionica na otvorenom u školama te obnovio dječja igrališta.

Mario Jušić, voditelj odjela ljudskih resursa, primio je certifikat Poslodavac Partner od Tanje Prekodravac, Direktorice organizacijskog dizajna i razvoja tvrtke SELECTIO.

- Stalo nam je to toga da nas ljudi percipiraju kao stabilnog poslodavca koji dopušta da si složite raspored kako želite, educirate se i napredujete. McDonald's je mjesto na kojem se može stvoriti karijera i gdje postoji puno prilika za napredovanje, a istovremeno omogućavamo ugodnu radnu atmosferu i fleksibilno radno vrijeme za privatni život.

Iznimno smo ponosni što je to CEP certifikat i potvrdio - istaknuo je Mario Jušić, voditelj odjela ljudskih resursa.

- U McDonald'su ljude vidimo kao ključni dio kompanije. Vjerujemo kako ulaganje u kvalitetno osoblje i razinu usluge koju pružaju naši djelatnici čini razliku koja je značajna za zadržavanje gostiju i kreiranje vjernost - izjavio je Pavel Pavliček, direktor McDonald'sa Hrvatska.

Intervju sa Sanjom Doležal

Komentara 2

LU
lukathereem
14:00 28.01.2019.

kad mc donalds dobija nagradu u tom segmentu a u svijetu se zna da su oni firma u kojoj radiš ako nemaš gdje onda je jasno koji smo jad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije